ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте апельсинові цукати

Апельсинові цукати – ідеальний десерт із цитрусовим смаком. Спробуйте приготувати.

Цукати – це проварені із цукровим сиропом шматочки фруктів та ягід, які пізніше просушують та посипаються цукровою пудрою або цукром. Найпопулярніші види готують з абрикосів, ананаса, вишні, ківі, дині. У приготуванні немає жодних складних технологій та методик, тож впоратися зможе навіть новачок на кухні. Цей ароматний смаколик гарно пасуватиме до чаю, солодких каш та випічки. Інформатор розповідає рецепт цукатів із апельсинів від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Апельсини ретельно помийте та висушіть рушником. Зріжте з них шкірку. Апельсини відкладіть, а шкірку поріжте кубиками або смужками.
  2. 700 г апельсинових скоринок викладіть у каструлю. Додайте до них 700 г цукру, 200 мл води та доведіть воду до кипіння.
  3. Варіть скоринки на маленькому вогні 40 хвилин, помішуючи.
  4. За кілька хвилин до готовності, додайте в каструлю 2 ст. л. лимонного соку та перемішайте.
  5. Через 40 хвилин процідіть суміші з каструлі через сито. Скоринки викладіть на застелене пергаментом деко та сушіть 2 години при температурі 100 градусів.
  6. Готові цукати охолодіть до кімнатної температури та посипте цукровою пудрою. Зберігайте у герметичному контейнері або банці.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору