ЖИТТЯ

Як жителі Переяслава можуть допомогти військовим: актуальні та важливі збори

У Переяславі збирають допомогу військовим. Що потрібно?

У Переяславі волонтери та небайдужі збирають гроші для захисників. Можна допомогти коштами на автомобілі, дрон, генератор і зарядну станцію, танкові комбінезони та інше. Також триває благодійна лотерея на підтримку команди, яка виготовляє сухі страви для воїнів. Всі охочі можуть допомогти. Як це зробити, розповідає Інформатор.

Збір на дрон

Микола Михайловський збирає гроші на дрон для переяславців із 47-ї окремої механізованої бригади “Маґура”. Він потрібен військовим для ефективного виконання бойових завдань. Необхідна сума – 75 тисяч 500 гривень, наразі є понад 20 тисяч.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на такі рахунки:

Збір на генератор та зарядну станцію

Очільниця волонтерського об’єднання “Переяслав” Жанна Федорук проводить збір на генератор та зарядну станцію для бійців 5-ї окремої штурмової бригади на Бахмутський напрямок. Потрібно зібрати 51 тисячу гривень, зараз вже є понад 45 тисяч.

Допомогти можна так:

Збір на танкові комбінезони

Староста Гайшинського старостинського округу Олександр Якуба вперше відкрив збір для воїнів з 46-ї окремої аеромобільної бригади, яка з перших днів повномасштабного вторгнення тримала оборону Київщини. Зараз воїни витісняють ворога на Мар’їнському напрямку. Військовим потрібні танкові комбінезони. Сума збору – 150 тисяч гривень.

Допомогти можна так:

Збір на підтримку “Нескорених”

Інна Рубан разом з Тетяною Носаченко оголосили про відкриття благодійної лотереї на підтримку волонтерської організації “Нескорені”, яка виготовляє страви швидкого приготування для воїнів. Серед лотів – лялька-мотанка із сердечком, в’язана лялька і вазон з гіацинтом, картина-розпис на склі та мотанка. Одна ставка на лот – 200 гривень. Всі деталі – за посиланням.

Збори від Максима Левченка

Волонтер Максим Левченко закликав підтримати захисників, долучившись до чотирьох зборів. Зокрема, триває збір на авто для одного із підрозділів 60-ї ОМБр. “Хлопцям (зокрема моєму другу та колезі) потрібна автівка для здійснення логістичних процесів, перевезення та складування “запальних подарунків”, щоб палити воріженьків. Більше того, авто вже в Переяславі та буде готуватись до передачі на передок”, – написав волонтер. Нині потрібні кошти на викуп авто, ремонт, обслуговування, перегін та інші витрати. Необхідна сума – 100 тисяч гривень.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на такі рахунки:

Автівка необхідна і захисникам на Харківському напрямку. “Нива”, яка була на позиції, під час нещодавнього прильоту, м’яко кажучи, всьо. Транспорту тепер ніякого, тому машина дуже треба”, – зазначив Левченко.

Допомогти можна, перерахувавши гроші на монобанку.

Максим Левченко нагадав, що триває важливий збір для воїнів Звягельської 30-ї ОМБр, яка захищає Україну на Куп’янському напрямку. Потрібні комплекс РЕБ та зарядна станція. Мета збору – 68 тисяч 276 гривень.

Допомогти можна, перерахувавши гроші на картку: 4149 4991 5227 3072.

Триває збір на необхідне для 8-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України. Зараз лишається потреба у акумуляторах і зарядних пристроях для рацій, повербанках та ліхтариках для освітлення бліндажів, батарейках тощо.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на такі рахунки:

  • Монобанку
  • Картку Монобанку: 5375 4112 1384 7598
  • Картку ПриватБанку: 5168 7451 7054 7027
  • PayPal: levchenkopaypal@gmail.com

Нагадаємо, що нещодавно журналісти Інформатора побували у гостях у волонтерського об’єднання “Переяслав”. Репортаж звідти – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору