ЖИТТЯ

У Переяславі жінка крала товар у супермаркеті: після другого разу її затримала охорона

У Переяславі жінка двічі викрала товар у супермаркеті. Як її покарав суд?

У квітні 2023 року жінка двічі викрадала продукти у супермаркеті “Фора” в Переяславі. Під час другої крадіжки її затримали охоронці біля виходу із маркету. 4 березня цього року справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Слідство встановило, що 4 квітня близько 19:20 у “Форі” обвинувачена викрала з полиць магазину 5 біорозкладних пакетів, 2,2 кг охолодженого курячого філе, 2 пачки морозива пломбір у вафельному ріжку, слабосолений оселедець, 2 пачки крем-сиру, ковбасу салямі. Все це склала у власну сумку та пронесла через касову зону, не розрахувавшись. Таким чином заподіяла супермаркету шкоду на 964 гривні 45 копійок.

А 6 квітня близько 18:30 вона повторно намагалася здійснити крадіжку. Взяла із прилавків сосиски, пачку вершкового сиру, пачку пакетів для сміття, 3 пачки корму для котів, 3 пачки мила, фольгу, кухонні скребки, засіб для миття посуду, 2 біо-розкладні пакети, віск для взуття, губку-блиск для взуття з дозатором, спрей для замші та нубуку. Після цього намагалася покинути супермаркет, однак її на виході затримали охоронці. Жінка намагалася заволодіти майном на загальну суму 1 тисяча 187 гривень 67 копійок.

На суді жінка визнала свою вину та попросила вибачення у представника постраждалої юридичної особи. Уклала з прокуратурою угоду про визнання вини. Представник супермаркету зазначив, що не заперечує проти укладання та затвердження угоди. Всі збитки обвинувачена відшкодувала, претензій до неї немає.

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та повне відшкодування збитків. Визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 185 (Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану) та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років. Однак звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік. Порушниця має покрити державі витрати у 2 тисячі 271 гривню 84 копійок на залучення експерта та проведення експертизи.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Нагадаємо, що нещодавно суд Переяслава виправдав голову Дівичківської громади Олександра Слюсаря. Деталі справи – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору