ЖИТТЯ

Чим зайнятися цього тижня на Переяславщині: афіша подій на 12-16 березня

На Переяславщині цього тижня влаштують кілька цікавих заходів. Куди можна сходити?

Цього тижня на Переяславщині вже анонсували кілька цікавих подій. Зокрема, можна буде зустрітися із політичним консультантом й медіа-аналітиком Олексієм Ковжуном, відвідати лекцію на тему “Методика використання наукометричних баз даних Scopus і Web of Science” та заняття з нейрографіки. А наприкінці тижня розпочнеться відзначення Масниці. Інформатор зібрав анонси на 12-16 березня.

Зустріч із Олексієм Ковжуном

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, конференц-зала імені Василя Сухомлинського

Коли: 12 березня, 13:00

Ціна: безкоштовно

В університеті відбудеться зустріч із ведучим відеоциклу “Довга війна” від видання “Ґрунт”, політичним консультантом й медіа-аналітиком Олексієм Ковжуном. Говоритимуть про плани на майбутнє у часи невизначеності.

Заняття з нейрографіки

Де: Молодіжний простір “Зустріч”

Коли: 13 березня, 18:00

Ціна: безкоштовно, за попередньою реєстрацією

“На заході будемо вчитися бачити свої обмежуючі переконання, спробуємо вивільнити з них ресурс і спрямувати на пошук нових рішень для створення тієї реальності, в якій хочеться жити”, – зазначають організатори. Заняття проведе Альона Іващенко – кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри практичної психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, психологиня Центру фізичної та реабілітаційної медицини в Переяславі, кар’єрна консультантка.

Лекція “Методика використання наукометричних баз даних Scopus і Web of Science”

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, конференц-зала імені Василя Сухомлинського

Коли: 14 березня, 11:00

Ціна: безкоштовно

Як зазначають організатори, лекція розкриє основні принципи ефективного використання наукометричних баз даних для проведення досліджень. Учасники матимуть можливість розглянути покрокові інструкції, ознайомитися з прикладами комбінування різноманітних сервісів для візуалізації отриманих під час пошуку даних. І це ще не все, адже для викладачів передбачили приємний бонус – інформацію про те, як використовувати наукометричну базу для оцінювання діяльності наукових закладів.

Спікер лекції – кандидатка педагогічних наук, доцентка, провідний науковий співробітник відділу відкритих освітньо-наукових інформаційних систем, докторант Інституту цифровізації освіти НАПН України Ірина Мінтій.

 Масниця у Ташанській громаді

Де: Центральна площа села Ташань (Ташанська ТГ)

Коли: 16 березня, 12:00

Ціна: безкоштовно

На гостей заходу чекатимуть виступи колективів Ташанської та сусідніх громад. Там ви дізнаєтесь про Колодія – обряд народження та поховання колодки, звичай “чіпляння колодки”. Затанцюєте народних танців, скуштуєте традиційні українські страви та цікаво проведете час із родиною. Під час заходу проводитимуть ярмарок, гроші з якого відправлять на підтримку ЗСУ.

“ЗУСТРІЧАЄМО ВЕСНУ в ПЕРЕЯСЛАВІ!”

Де: Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, Переяслав, вулиця Літописна, 61

Коли: 16 березня, 12:00

Ціна: вхід до музею для дорослих – 120 гривень, для дітей, студентів, пенсіонерів – 60 гривень

Колодія традиційно відзначатимуть і в музеї просто неба. Тут теж будуть народні танці, українські страви, а ще стовп з подарунками. У програмі – благодійний збір коштів на ЗСУ, концерт, обряд народження колодки, майстер-класи, ярмарок майстрів, фотозони, спалення опудала та інше.

Нагадаємо, що 9 березня ансамбль “Дем’янчанка” із Переяславщини переміг на міжнародному фестивалі-конкурсі “Світ у твоїх долонях”. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору