ЖИТТЯ

“Дем’янчанка” із Переяславщини перемогла на міжнародному фестивалі-конкурсі “Світ у твоїх долонях”

“Дем’янчанка” вразила журі міжнародного конкурсу в Києві. Здобула перше місце.

9 березня у Києві в Центрі культури “Святошин” відбувся 25-й міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс “Світ у твоїх долонях”. На ньому аматорський ансамбль української пісні “Дем’янчанка” із Переяславської громади здобув перше місце в номінації “Народна пісня в супроводі акордеона”. Про це у Facebook повідомив художній керівник ансамблю Владислав Брик, передає Інформатор.

“Дем’янчанка” виконала дві пісні: “Гарний козак” та “Заповіт” на слова Тараса Шевченка. “Приємно було, коли колектив заспівав “Заповіт”, то увесь зал, піднявшись на ноги, разом з нами виконав цю пісню. Це було вражаюче. Члени журі висловили подяку за такий твір і сказали, що це рідкість серед аматорських ансамблів. Наш виступ журі оцінило першим місцем”, – відзначив Владислав Брик.

Ансамбль отримав цінні авторські нагороди, призи та подарунки. Під час концерту проводили збір коштів на допомогу ЗСУ від благодійного фонду “Завжди Надія”.

Нагадаємо, що 7 березня у Переяславі відкрили виставку картин “Шевченко у творчості дітей”. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Владислава Брика

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору