ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили виставку картин “Шевченко у творчості дітей”

У Переяславі відкрили виставку дитячих робіт на шевченківську тематику. Що на ній можна побачити?

7 березня у Переяславі в художній школі імені Петра Холодного відкрили виставку дитячих робіт “Шевченко у творчості дітей” до 210-ї річниці від дня народження видатного художника та поета Тараса Шевченка. На виставці представили різноманітні малюнки учнів школи. Триватиме вона до 29 квітня. Про це повідомляє Інформатор.

Директорка художньої школи Ірина Кузьмицька розповіла, що на виставці представлені картини дітей різного віку, від 7 до 14 років, а роботи намальовані переважно гуашшю та аквареллю.

– Наші дітки так знайомилися з творчістю Тараса Шевченка. Для маленьких ми підбирали окремі рядочки творів поета і до них вони створювали картини. Для дітей середнього віку також обирали певну тематику та віршики для майбутніх робіт. Для когось було більш цікавим де Шевченко описував чарівну українську природу. Так учні долають певні вікові бар’єри і шевченківське слово для них стає сучасним.

Діти ж старшого віку цікавились трагічним образом жінки – “Катерина”, “Русалонька”, на цю тематику у нас багато робіт. Хлопчикам була цікава героїчна епоха козацької доби. І звісно ж сам образ Тараса Шевченка на виставці також присутній.

Додала, що деякі роботи були також представлені і на інших виставках: в музеї Тараса Шевченка, в Музеї історії Києва, в Музеї “Заповіту” та в університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

У Переяславі триває виставка “Шевченко у творчості дітей”

На виставці представлені картини дітей різного віку, від 7 до 14 років

Роботи намальовані переважно гуашшю та аквареллю

Виставка діятиме до 29 квітня

Нагадаємо, що 9 березня у Переяславі відзначили 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. Детальніше тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору