ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: фільм ”Фаворитка Міллера” має глибокий сенс, але дуже банальний і заплутаний на перший погляд

Фільм ”Фаворитка Міллера” має глибокий сенс, але дуже банальний і заплутаний на перший погляд. Чи варто його подивитися?

У рубриці ”Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася свіженьку американську драму ”Фаворитка Міллера” (2024) від режисера Джейда Холлі Бартлетта, в головних ролях якої беруть участь такі цікаві актори як Дженна Ортега і Мартін Фрімен.

Сюжет фільму розповідає про 18-річну обдаровану ученицю Каїро, що має великий хист до написання текстів. Саме тому вона обирає навчання на літературному курсі у школі. Її вчитель, професор Джонатан Міллер, який планував пов’язати життя із письменництвом, бачить у дівчині великий потенціал і дає їй завдання написати оповідання у стилі її улюбленого автора. Учениця виконує завдання написавши текст відвертого характеру про інтимні відносини із Міллером. Чоловік не приймає таку роботу і віддаляється від дівчини, після чого вона загоряється бажанням помститися і знищити його кар’єру.

Варто зазначити, що останнім часом з’являється все менше яскравих і справді вартих перегляду стрічок. Фільм ”Фаворитка Міллера” інтригує своїм заголовком та самою ідеєю задуму. Не менш цікаво, що у ній грають головні ролі досить відомі актори. Мартін Джон Крістофер Фрімен, який здобув широку популярність завдяки участі у фільмі ”Автостопом по галактиці”, ролі доктора Ватсона у телесеріалі BBC ”Шерлок”, а також ролі Більбо Торбина в кінотрилогії ”Гобіт”. Джена Ортега зіграла головну роль Венздей Аддамс у телесеріалі Netflix ”Венздей”, що набрав неймовірну кількість шанувальників у всьому світі в 2022 році.

Склад акторів доволі цікавий, проте переглянувши трейлер одразу закрадається підозра, що перед вами продемонстрували черговий банальний і дешевий роман. З першого погляду так і є, проте не все так просто. Фільм відзнятий дуже гарно, постійно присутня якась загадкова атмосфера і маленька напруга, кожна важлива деталь яскраво виділена. Стрічка підіймає чимало серйозних і табуйованих тем. Аби збагнути її сенс варто переглянути багато оглядів та рецензій. Сюжет максимально простий, але навіть у найбанальніших моментах можна побачити напругу, глибокі сенси і натяки.

Драма на межі з трилером ”Фаворитка Міллера” створена дебютанткою Джейд Холлі Бартлетт. Вона сама написала сценарій та посіла режисерське крісло. Сценарій до фільму був готовий ще у 2016 році і відтоді був у списку кращих нереалізованих сценаріїв Голівуду. Бюджет картини склав 4 мільйони доларів. Авторка цього фільму так намагалася зробити його загадковим і заплутаним, що він вийшов дуже тяжким і незрозумілим. Чи варто його переглянути – однозначно так, якщо ви любите цікаві і заплутані романи.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці ”Інформатор вихідного дня” наша журналістка розповіла про серіал ”Ти”. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору