ЖИТТЯ

У Переяславі збирають книги для постраждалих від війни бібліотек: як долучитися

У Переяславі збирають книги для поповнення бібліотек, які постраждали від війни. Як долучитися?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучається до Всеукраїнського збору книжок “Вільні читають українською” з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Його ініціював Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь за підтримки Міністерства освіти й науки України та проєкту “Єдині”. Зібраними книгами поповнять бібліотечні фонди України, які постраждали від війни. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Мовний омбудсмен переяславського університету Максим Левченко розповів, що завдяки проєкту організатори планують наповнити українськими книжками бібліотеки, бібліотечні куточки та книжкові полиці у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях. Саме там найбільше зруйнованих чи знищених ворожими обстрілами бібліотек. За словами Тараса Кременя, за час повномасштабного вторгнення росіяни знищили понад 180 мільйонів українських книжок.

Збір книжок в університеті триватиме до травня. Переяславці плануються передавати їх Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці. “По-перше, Луганщина є одним із найбільш постраждалих регіонів України, куди слід доносити українське слово. По-друге, у кожного з науковців нашого університету, нам здається, точно є ті наукові видання, якими вони вже не користуються і якими можуть поділитися із закладом, що тяжіє до наукового спрямування. Хоча ми чекаємо книжок будь-якої тематики, головне, аби вони були у хорошому стані й без пошкоджень. Якщо збір матиме успіх, надішлемо щось й іншим закладам, які беруть участь у акції”, – пояснив Максим Левченко.

У проєкті можуть взяти участь всі охочі. Книжки слід приносити у офіс Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету та у відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю (другий корпус університету). Більше деталей, зокрема щодо утворення локальних точок збору в інших мікрорайонах міста, можна отримати за телефоном: (063) 727-59-87 (Максим)

Нагадаємо, що 22 лютого у Переяславі Володимир Шовкошитний презентував книги власного видавництва “Український пріоритет”. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору