ЖИТТЯ

На Переяславщині горить суха трава: 11 березня зафіксували дві такі пожежі

На Переяславщині 11 березня було дві пожежі. Горіла суха трава.

11 березня об 11:11 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння сухої трави у Хоцьках (Циблівська ТГ). На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

Об 11:37 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що на узбіччі на площі 0,2 га горить суха трава. Локалізували пожежу об 11:45, а ліквідували об 11:50 на тій самій площі. Вогонь знищив траву.

Цього ж дня о 16:22 надійшло повідомлення про загоряння сухої трави у Переяславі на вулиці Костомарова. На місце події направили одне відділення 27-ї ДПРЧ у складі 3 осіб.

О 16:32 рятувальники прибули на місце події. Виявили, що горить суха трава на площі 0,1 га. Локалізували пожежу о 16:40, а ліквідували о 16:50 на тій же площі. Вогонь знищив траву на площі 0,1 га. В обох пожежах ніхто не постраждав.

Також 11 березня в Циблівській громаді рятувальники провели відпрацювання та нагадали громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті та заборону випалювання сухої рослинності. Адже кількість пожеж в екосистемах збільшилася в рази. Під час рейду виявили і паліїв, на яких склали адміністративний протокол за випалювання сухої рослинності.

Нагадаємо, що 9 березня на Переяславщині також горіла суха трава. Деталі – тут.

Фото та відео надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору