ЖИТТЯ

У Переяславі в ліцеї Мономаха зібрали для ЗСУ понад 223 тисячі гривень: вже купили FPV-дрон і квадрокоптер

Колектив Переяславського ліцею Мономаха передав волонтерам дрон і квадрокоптер для військових. Гроші на це зібрали на благодійних ярмарках.

19 березня у Переяславському ліцеї імені Володимира Мономаха урочисто передали волонтерській організації “Серця Переяславщини” дрон і квадрокоптер для військових. 223 тисячі 627 гривень, зокрема, на них зібрали на благодійних ярмарках. До зборів долучилися колектив ліцею, батьки та школярі. Про це повідомляє Інформатор.

На лінійці учні заспівали Гімн України та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Квіти до меморіальних дошок полеглих воїнів, випускників ліцею Валерія Сахна, Максима Гаєвського, Богдана Янути та Вадима Кутового поклали вихованці молодшої групи гуртка козацько-лицарського гарту “Джура”.

Ведуча заходу, заступниця директора з виховної роботи Анна Сахно наголосила, що з початку війни батьки та учні ліцею долучаються до волонтерської діяльності: сплели кілометри захисних сіток, в’язали кікімори, теплі шкарпетки, збирали ліки, каремати, теплі жилети, спекли тисячі пиріжків та готували багато інших смаколиків.

Директорка ліцею Людмила Отечко звернулася до учнів і працівників закладу: “Ми з вами долучилися до великої справи, адже за два дні “Весняного ярмарку” зібрали 223 тисячі 627 гривень. За ці кошти ми вже придбали техніку для наших захисників. Ми маємо пам’ятати, що завдяки цим мужнім чоловікам і жінкам ми з вами живемо, спимо у теплих ліжках, навчаємося, ходимо на роботу, мріємо та здобуваємо освіту. Дякуємо їм за це щодня”.

Після цього директорка передала голові ГО “Серця Переяславщини” Інні Марченко квадрокоптер Mavic 3 Combo вартістю 100 тисяч гривень і FPV-дрон за 26 тисяч гривень. Вже в четвер, 21 березня, цю техніку разом із дитячими малюнками та іншими необхідними речами волонтери відвезуть захисникам. Решту зібраних у ліцеї грошей використають на інші потреби воїнів.

Волонтерка Інна Марченко сказала: “Дуже вдячні вам за те, що постійно долучаєтеся до зборів, малюєте малюнки, пишете листи, готуєте смаколики. Хлопці вдячні, що ви зібрали таку колосальну суму і придбали дуже необхідні речі. На залишок коштів ми придбаємо те, що замовили хлопці. Кожен боєць, який перебуває там, завжди пам’ятає, заради чого воює, – заради вас”.

Зауважила, що вже цього тижня техніка буде працювати за призначенням. Передала подяку ліцею від 91-го окремого протитанкового дивізіону, якому і передадуть дрони. На одному із дронів військові напишуть “Мономах” у честь того, що саме ліцей, який має ім’я Володимира Мономаха, зібрав на нього гроші.

На заході виступила вокальна студія “Фортуна”

Пісню заспівала Анна Гресь

Ведучою була Анна Сахно

На території ліцею зібралися учні та працівники закладу

Колектив школи зібрав гроші на дрон і квадрокоптер для військових

Поклали квіти до меморіальних дошок полеглих воїнів випускників ліцею

Волонтерка Інна Марченко подякувала учням та колективу закладу за надану допомогу для військових

Вже цього тижня техніка відправиться до військових

Воїни передали ліцею подяку за надану їм допомогу

Діти раділи зустрічі з волонтерами

Нагадаємо, що 18 березня на Донеччині на війні загинув Віталій Шеліх із Переяслава. Деталі – тут.

Валерія Бобровська 

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору