ЖИТТЯ

Ракетна атака на Київ 21 березня: понад 30 ракет збито, постраждали люди

Росіяни завдали по Україні чергової масованої повітряної атаки. Які наслідки?

У ніч на 21 березня російські війська атакували територію України крилатими та балістичними ракетами. Основний напрямок удару – Київ. Здійснили атаку двома балістичними/аеробалістичними ракетами “Іскандер-М” (KN-23) /Х-47М2 “Кинджал”, а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (райони пусків –Волгодонськ, Енгельс – рф.). Усі ракети на Київщині були знищені. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко повідомив, що ворог завдав чергового ракетного удару по Києву після паузи в 44 дні. Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території рф. Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Після складних маневрів в суміжних областях, ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні.

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

Подільський район:

  •  падіння уламків на територію нежитлової забудови;
  • загоряння на трансформаторній підстанції, пожежу ліквідовано на площі 200 м. кв.;
  • інформація щодо падіння уламків на дах житлового будинку із подальшим загорянням не підтвердилася;
  • займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі, пожежу ліквідовано.

Шевченківський район:

  • – пошкоджено багатоповерховий житловий будинок, вибуховою хвилею вибиті вікна, зафіксовано загорянням квартири; проводиться евакуація мешканців з будинку;
  • – ліквідовано загоряння трьох автомобілів;
  • – падіння уламків на територію житлової забудови між дитячим садком та житловими будинками, без негативних наслідків;
  • – вибуховою хвилею пошкоджено скління вікон багатоквартирного будинку;
  • – загоряння приватного житлового будинку;
  • отримали поранення 7 осіб.

Святошинський район:

  • – інформація щодо пошкодження будівлю дошкільного навчального закладу не підтвердилася;
  • – зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку – падіння уламків на 4-й поверх 9-ти поверхового, вибуховою хвилею вибиті вікна;
  • – загоряння авто ліквідовано;
  • отримали поранення 13 осіб.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Внаслідок падіння уламків є постраждалі. Станом на 9:30 відомо про 4 людей. Одна з них госпіталізована до лікарні. Травми різного характеру – різані рани кінцівок, садна, травма ока та обличчя. Всім надається необхідна медична допомога. Фіксуються руйнування та пожежі в 4 районах області. Мова йде про пошкодження різного ступеня в 6 населених пунктах. Вже відомо про пошкодження понад 40 житлових приватних помешкань, 2 багатоповерхівок, 12 автівок. Ушкодження приватних будинків різні: від вибитих вікон до повного руйнування споруд. В багатоповерхівках вибиті вікна, балкони, двері. В одному з населених пунктів також пошкоджено ліцей – вибиті вікна. Пошкоджено лінії електропередач. До обіду енергопостачання мають відновити.

Нагадаємо, що за минулу добу понад 150 населених пунктів України опинилися під артилерійським вогнем. Повне зведення Генштабу ЗСУ – за посиланням.

Фото: Київська міська військова адміністрація

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору