ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили мультифункціональну студію “Контента”: кому вона стане в нагоді

У Переяславі відкрили студію “Контента”. Тепер молодь матиме змогу записувати подкасти, музику та проводити прямі ефіри.

21 березня у молодіжному центрі “Зустріч” в Переяславі відкрили мобільну мультифункціональну студію “Контента” від громадської організації “Культурна платформа Закарпаття” та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. На відкриття прийшло близько двадцяти людей: молодь, представники влади та навчальних закладів. Про це повідомляє Інформатор.

Презентували проєкт співзасновник ГО “Культурна платформа Закарпаття” Євген Забарило та комунікаційна директорка об’єднання Яна Полупанова. Вони розповіли детальніше про проєкт, його особливості та можливості. Зазначили, що буде спеціальний курс, на якому всі охочі навчаться технічним аспектам та вивчать музичну теорію, аби завдяки цій студії створювати якісний контент.

“Контента” – це безоплатна мобільна аудіовізуальна студія. Вона дає молоді можливість проводити індивідуальну студійну роботу, групові заняття та лекції, записувати вокал і музичні інструменти, знімати відеоблоги й подкасти. Завдяки мобільності студію легко транспортувати та переміщувати.

“Контента” в Переяславі – друга з двадцяти студій, що відкриють в різних громадах країни протягом 2024 року. Першу встановили у Чернігові, відкривали разом із композитором Євгеном Філатовим.

Функціональні можливості студії: запис вокалу та інструментів, зведення власних музичних треків, запис та знімання подкастів, запуск стрімів та прямих ефірів, робота з ліцензійним програмним забезпеченням Ableton Live та Native Instruments.

Студія працюватиме за графіком молодіжного центру “Зустріч”, тож молодь Переяслава зможе безплатно скористатись усім обладнанням з понеділка по суботу з 9:00 до 19:00. У “Контенті” можна буде реалізовувати своє право на самовираження, розвивати власні проєкти та досліджувати українську музичну традицію.

Засновник молодіжного центру “Зустріч” Андрій Іващенко звернувся до молоді: “Зараз у нас є технологічні можливості, які зроблені спеціально для того, аби ви могли відкрити нових себе, щоб ви могли доторкнутися, передавати і поширювати хорошу концепцію, хороші ідеї і щоби кожен із вас мав змогу спробувати, чи це ваше. Саме так народжуються нові продукти і саме так розвивається культурне співтовариство”.

Начальник відділу культури та туризму Переяславської міськради Валентин Шуткевич додав: “У нашому місті є багато талановитих людей, яким це справді стане у нагоді. Зокрема це підійде для співаків, музикантів, учнів мистецьких шкіл. Світ дуже динамічно змінюється і зараз у сучасних реаліях, сучасних умовах виготовлення аудіовізуального контенту – просто необхідність”.

Презентували проект Євген Забарило та Яна Полупанова

На відкриття прийшло близько двадцяти людей

До заходу долучилаcя молодь, представники влади та навчальних закладів

Виступив засновник молодіжного центру Андрій Іващенко

Буде спеціальний навчальний курс

Молодь Переяслава зможе безплатно скористатись усім обладнанням

Нагадаємо, що цього ж дня в університеті Переяслава Євген Забарило розповів про креативну економіку. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору