ЖИТТЯ

На Переяславщині у березні було 13 пожеж: рятувальники закликали не палити суху траву та попередили про штрафи

Рятувальники Переяславщини закликали не спалювати суху траву. До порушників застосовуватимуть санкції.

Настав весняний пожежно-небезпечний період. Люди, за поганим звичаєм, на своїх присадибних ділянках почали випалювати суху рослинність. Рятувальники ж у свою чергу проводять рейди та застосовують санкції. Про це розповів провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня, передає Інформатор.

Фахівець нагадав, що випалювати суху рослинність заборонено, а законодавство передбачає за це адміністративний штраф від 3 тисяч 60 гривень до 6 тисяч 120 гривень.

Зазначив, що на Переяславщині за березень сталося 13 пожеж. А з початку року на території Бориспільського району склали 18 адміністративних протоколів щодо порушення вимог пожежної безпеки, зокрема і щодо випалювання сухої рослинності

“Наголошуємо громадянам, що цього не потрібно робити, адже були випадки, коли спалювання сухої рослинності призводило до пожеж житлових будинків, ставалися навіть вигорання цілих садових товариств”, – сказав Порохня.

Також додав, що рятувальники регулярно проводять рейди у населених пунктах громад Переяславщини. Для цього використовують безпілотні літальні апарати, виявляють порушників і застосовують санкції адміністративного впливу.

Нагадаємо, що 17 березня на Переяславщині горіла суха трава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору