ЖИТТЯ

У Переяславі на водолазній станції рятувальники провели навчання для школярів

У Переяславі для “юних пожежників” провели навчання на водолазно-рятувальній станції. Як це було?

28 березня у Переяславі на водолазно-рятувальній станції 6 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Київській області, що біля Дніпра, рятувальники провели заняття для команди дружин юних пожежних-рятувальників “Друга зміна” із гімназії №2. Діти не лише послухали теорію, отримали цінні знання, а й дещо випробували на практиці. Про це повідомляє Інформатор.

Цього дня юні рятувальники побували на трьох навчальних локаціях. На першій фахівці розповіли про морський дрон, водолазне спорядження, його призначення та про те, як ним користуватися. Учасники команди Поліна Бурчик та Влад Йосипенко приміряли водолазні костюми, а хлопець навіть випробував його у Дніпрі, пройшовши на глибину до грудей. Дівчина також спробувала одягнути на себе 40-кілограмовий жилет з балоном для занурення. Рятувальники зазначили, що майже все обладнання нове, сучасне та американського виробництва.

На другому навчальному місці діти ознайомилися із рятувальними засобами. Спеціалісти показали різноманітне приладдя для порятунку людей у зимовий та літній час: мотузки, костюми, шоломи, кінець Александрова, рятувальні круги та жилети, показали, як ними можна допомогти постраждалим. Також цікаво було послухати, як за допомогою понтонів рятувальники можуть витягнути на поверхню води човен або автомобіль вагою понад півтори тонни, які потонули.

На завершальному етапі медичний персонал підрозділу розповів про надання першої долікарської допомоги постраждалим. Зазначили, що передусім потрібно оцінити кількість постраждалих та запевнитись у власній безпеці. Пояснили поетапні дії, які потрібно виконати для порятунку людини та схему допомоги при травматизації. Також показали на дітях, як джгутом спиняти кровотечу та як приводити людину в свідомість.

Керівник водолазного підрозділу Григорій Сдобнов розповів Інформатору, що такі навчання проводять двічі на рік, а також за потреби. Ці заняття дадуть дітям інформацію про те, що існують такі підрозділи та які завдання вони виконують: “У майбутньому, можливо, хтось із молодих людей обере таку професію, як водолаз, адже через рік нам потрібен буде один спеціаліст в нашу групу. Якщо хтось пройде медичну комісію, барокамеру, випробовування під тиском, то ми заберемо до себе на службу. Варто зазначити, що спуски під воду водолазам оплачуються гідно, якщо пов’язані з пошуково-рятувальними роботами”.

На водолазну-рятувальну станцію приїхали школярі

Рятувальники провели цікаве заняття для команди дружин юних пожежних-рятувальників “Друга зміна”

Спеціалісти показали різноманітне приладдя для порятунку людей

Дітям показали, як потрібно спиняти кровотечу джгутом

Медичний персонал підрозділу розповів, що потрібно робити, аби людина прийшла у свідомість

Юні рятувальники приміряли водолазні костюми

Рятувальники показали, як застосовується кінець Александрова

Водолазне спорядження

Спорядження для занурення у воду

Влад Йосипенко випробував костюм у Дніпрі

Діти та дорослі пізнавально провели час

Нагадаємо, що 24 березня на Переяславщині сталася пожежа, горів дах господарчої будівлі. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору