ЖИТТЯ

У Переяславі завершується опалювальний сезон

У Переяславській громаді завершується опалювальний сезон. Деталі.

Із 1 квітня у Переяславській громаді завершується опалювальний сезон. Рішення про це прийняли на засіданні виконкому в понеділок, 1 квітня. Тривав він із 19 жовтня 2023 року. Про це повідомляє Інформатор.

Зазначимо, що опалювальний сезон розпочинають, коли середньодобова температура протягом трьох діб поспіль становить нижче 8 градусів тепла. Припинити ж його можна, коли протягом такого ж терміну середня температура перевищує 8 градусів тепла.

– Ми детально вивчали це питання, не поспішали завершувати опалювальний сезон. Намагалися якнайдовше утримати цей період, але вже того тижня, за даними метеорологів, середньодобова температура була вище 8 градусів, а останні три дні – за 11 градусів. Тобто є всі підстави для того, щоб сьогодні завершити опалювальний сезон. Окрім того, ми промоніторили, які рішення прийняли в інших містах. У Києві, Борисполі, Василькові такі рішення вже прийнято, десь із 27 березня, десь із 29-го чи 30-го. Думаю, поки день-два це все вимикатимуть, готуватимуть, то тепло ще буде, – пояснив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко.

Погода у Переяславі на цей тиждень, sinoptik.ua

Нагадаємо, що торік опалювальний сезон завершили 14 квітня. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору