ГРОШІ

На потреби лікарні Переяслава з місцевого бюджету виділили майже 3,5 мільйона гривень

У Переяславі зібрали позачергову сесію, щоб виділити гроші для лікарні. Що відомо?

На позачерговій сесії міської ради 3 квітня із бюджету громади виділили майже 3,5 мільйона гривень на потреби Переяславської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Частину із них використають на придбання медичного обладнання та меблів, а решту – на виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту поліклініки. Про це повідомляє Інформатор.

За 2 мільйони 484 тисячі 883 гривні придбають для:

  • хірургічного відділення – бокси різних розмірів, штативи для крапельниць, приліжкові тумбочки, набір хірургічного інструменту, кварцову лампу, шафи для палат;
  • урології – ВЧ біполярний кабель, біполярний електрод для тубусу, монополярний електрод для тубусу, евакуатор Аліка, адаптер для евакуатора Аліка, ендоскоп, робочий елемент пасивний, тубус зовнішній, тубус внутрішній з обтуратором;
  • травматологічного відділення – звичайну каталку для перевезення хворих, гідравлічну каталку для перевезення хворих, діатермію, пересувну перев’язувальну безтіньову лампу;
  • реабілітації – бруси для перенавчання ходи, бігову реабілітаційну доріжку;
  • ендоскопії – ендоскопічну стійку, відеоколоноскоп, відеогастроскоп, фіброгастроскоп;
  • отоларингології – ЛОР-комбайн;
  • акушерсько-гінекологічного відділення – безтіньову лампу, кольпоскоп;
  • реанімації – шприцевий дозатор лікарських засобів.

– Для того, щоби ми були конкурентноспроможними і щоб наші пацієнти залишалися в нашій громаді й не їхали в інші заклади, нам потрібно створювати умови: як для лікарів, так і для самих пацієнтів, – сказав директор БЛІЛ Ігор Гомонай. – Якщо ми матимемо різноманітніше обладнання, яке дасть можливість лікарям ефективніше працювати, ми будемо більше коштів заробляти і в майбутньому менше звертатимемось до вас за фінансовою підтримкою. Коли ми формували цей список, зважали саме на тих лікарів, які є у нас в наявності. Для того, щоб заклад був справді нормального рівня, необхідні десятки мільйонів гривень, але я розумію, що таких коштів у нас зараз немає. Але в довгостроковій перспективі будемо працювати з фондами, тут вже є певні результати і щодо обладнання, і щодо меблів.

Ще 1 мільйон гривень виділили на виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту будівлі поліклініки. За словами міського голови Переяслава Вячеслава Саулка, там передусім планують зробити утеплення, покрівлю, благоустрій території та провести заміну певних мереж всередині будівлі. У скільки це може обійтися, зараз не відомо. Проте точно відомо, що 20% із тієї суми потрібно буде виділити із міського бюджету. Більшу ж частину повинен буде покрити державний бюджет.

Нагадаємо, що нещодавно ми запитували у переяславців, чи задоволені вони якістю надання медичних послуг у місцевій лікарні. Відповіді – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору