ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: фільм “Ліза Франкенштейн” розповідає історію кохання між зомбі та дивакуватою старшокласницею

Фільм “Ліза Франкенштейн” поєднує в собі жахи, мелодраму і комедію. Чи варто його подивитися?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася фільм “Ліза Франкенштейн” (2024), який поєднує в собі жахи, мелодраму і комедію. Режисеркою фільму виступила Зельда Уільямс за сценарієм Діабло Коді. Головні ролі виконали Кетрін Ньютон та Коул Спроус.

Події розгораються у невеликому американському містечку в 1989 році. Ліза Своллоуз – самотня та дивакувата старшокласниця, яка намагається змиритися з втратою матері, яку кілька років назад жахливо вбили. Дівчина не може знайти спільну мову ні зі своїми ровесниками, ні з родиною. Ліза мріє про велике кохання, але знайти свій ідеал їй так і не вдається. Через це героїня проводить більшу частину свого часу на місцевому кладовищі біля могили піаніста вікторіанської епохи, який помер у 1837 році, висловлюючи своє бажання бути з ним.

Молодий чоловік був музикантом, який свого часу закохався в жінку, перш ніж вона покинула його заради іншого чоловіка. Невдовзі у нього влучила блискавка та вбила його, поховали його на кладовищі холостяків. Та однієї моторошної ночі блискавка вдаряє вже в його могилу після того, як Ліза вчергове йде від нього, і тіло мерця оживає. Далі протягом фільму головна героїня намагається створити із зомбі чоловіка своєї мрії, покращуючи його стан тіла всіма можливими і моторошними методами.

Глядачі стрічки матимуть змогу спостерігати коливання від жахливих ситуацій до комічних обставин. Фільм обов’язково зацікавить широку глядацьку аудиторію і якнайкраще підійде для вечірнього перегляду у компанії. Незважаючи на те, що тема із Франкенштейном вже досить застаріла, але завдяки талановитому акторському складу, захопливому та непередбачуваному сюжету його цікаво дивитися. Окремо добре у ньому передана атмосфера вісімдесятих та фільмів жахів.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наша журналістка розповіла про фільм “Я, Побєда і Берлін”. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору