ЖИТТЯ

Два похорони, декларація Саулка та Schmalgauzen: яким був цей тиждень на Інформаторі

Чим запам’ятається тиждень, що минає? Найголовніші новини Переяславщини – в одній публікації.

Минув ще один насичений подіями тиждень на Переяславщині. Протягом нього попрощалися із двома військовими та ще одному відкрили меморіальну дошку. Провели мітинг до річниці визволення Київщини та представили науковий проєкт “Десяте літо”. Також на позачерговій сесії на потреби лікарні виділили 3,5 мільйона гривень, а Володимир Марченко очолив управління соц. захисту населення. Все це та інше Інформатор зібрав у традиційному суботньому дайджесті.

НА ВІЙНІ ЗАГИНУВ ВАДИМ РУБАН ІЗ ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ

2 грудня 2023 року під час бойових дій внаслідок обстрілу ворожих РСЗВ “Град” біля населеного пункту Костянтинівка Донецької області загинув солдат Збройних сил України Вадим Рубан із Пристром (Студениківська ТГ). Йому було 25 років.

З грудня Вадим Рубан вважався зниклим безвісти. Тіло воїна ідентифікували за збігом ДНК.

Вадим Рубан був майстером-номером обслуги артилерійського взводу 3 артилерійської батареї артилерійського дивізіону.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ ВОЇНОМ СЕРГІЄМ ПЕЧЕНЮКОМ 

2 квітня на Переяславщині попрощалися із молодшим сержантом Збройних сил України Сергієм Печенюком із Вовчкова (Переяславська ТГ). Йому було 44 роки. 28 березня у нього зупинилося серце в зоні бойових дій біля населеного пункту Сергіївка Покровського району, що на Донеччині. Поховали воїна на кладовищі у Вовчкові, де він разом із дружиною жив останні три роки.

Донька Ангеліна розповіла Інформатору, що Сергій Печенюк родом із села Первомайське, що на Донеччині. Приїхав у Вовчків, коли закохався у її маму Анжелу, якій також 44 роки. Подружжя було разом шість років, два з них у шлюбі (це був другий шлюб для Сергія). Спільних дітей вони не мали. Без батька залишилося четверо доньок (одна – рідна). Ангеліна поділилася спогадами про тата: “Він був доброю і чесною людиною. Завжди мені допомагав зі всім. Дуже його шкода… Він був дуже хорошим чоловіком”.

Сергій Печенюк із 2014-го був учасником АТО. Перед повномасштабним вторгненням взяв разом із побратимами відпустку на рік і поїхав у Польщу на заробітки. Чоловіки пропрацювали там місяць, коли дізналися про початок війни. Без роздумів повернулися та стали добровольцями до лав ЗСУ. Сергій Печенюк служив механіком-водієм 2 роти танкового батальйону.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ ВІЙСЬКОВИМ АНДРІЄМ КАНІВЦЕМ 

3 квітня у Переяславі попрощалися із головним сержантом Збройних сил України Андрієм Канівцем. Йому було 38 років. Він загинув за місцем проживання внаслідок трагічного випадку. Наразі обставини загибелі встановлюють. Поховали військового на Підварському кладовищі.

Священник Дмитро Волошин розповів, яким пам’ятає Андрія: “Ми неодноразово і на Сході, і на Півдні зустрічалися з Андрієм, адже він був командиром відділення та завжди дбав про свій особовий склад, приходив й просив благословення перед виконанням бойових завдань. Я його добре запам’ятав, бо в нього особливі очі, очі характерника, сильний погляд, і сам він був сильний, хоробрий, відважний чоловік. Андрій був добрим прикладом для своїх друзів та людей, які були біля нього. Не віриться і досі, що обірвалося його життя”.

Знайомий Андрія Віктор розповів, що йому складно уявити більш відповідального та надійного товариша: “Він міг мені завжди допомогти у будь-які справі, і я знав, що ніколи не відмовить, бо він людина слова. Тільки кілька днів тому ми бачилися, розмовляли, а сьогодні я на його похороні. У моїй голові складно скласти до купи цю реальність. Людей прийшло багато, бо всі його знали, як хорошу людину”.

Андрій Канівець був командиром 1 відділення коригування артилерійського вогню дивізіону артилерійської розвідки. У воїна залишилися мати, дружина і неповнолітня донька.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ВОЇНОВІ ІГОРЮ БАБКОВУ

2 квітня у Переяславі на фасаді другої гімназії відкрили меморіальну дошку захиснику Ігорю Бабкову, який є випускником цього закладу. Він 47-річним загинув 26 січня 2023 року біля населеного пункту Вугледар на Донеччині. Посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня 16 серпня 2023 року. У нього залишилася дружина, четверо дітей та онучка.

Надія Бабкова звернулася до людей: “Щиро вдячна всім, хто прийшов вшанувати нашого героя. Він писав одному зі своїх товаришів, коли вже був там: “Головне, що ми захищаємо нашу землю. Чи мені страшно? Мені дуже страшно. Чи мені хочеться туди? Ні, не хочеться. Бо я розумію, що можу не повернутися. Але у мене, маючи можливість списатися, не було бажання”. Ігор казав, що головне захистити свою землю, діток, народ і свою країну. І головне, щоб було куди і до кого повертатися. Наші хлопці там стоять, щоб було куди і до кого повертатися. Вічна їм слава і подяка”.

Ігор Бабков народився у Переяславі 24 лютого 1975 року. Змалку був скромним, спокійним. Багато читав, особливо любив фантастику. За фахом електрик, магістр з трудового навчання. З 2008 року по 2018 рік працював електриком, потім завідувачем господарства в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. З 2018-го по 24 лютого 2022-го працював електриком на підприємстві “Старинська птахофабрика” у селі Мирне (Вороньківська ТГ). Не маючи військового досвіду, у свій 47-ий день народження, 24 лютого 2022 року, з’явився у військкомат. Вже на другий день пішов добровольцем на захист України.

Солдат Ігор Бабков служив розвідником-далекомірником у 72-й бригаді “Чорних запорожців” першої мінометної батареї третього механізованого батальйону. Разом з побратимами тримав оборону Вугледару. Там і загинув. Поховали воїна 4 лютого 2023 року на Заальтицькому кладовищі у Переяславі.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ПОСМЕРТНО ВІДЗНАЧИЛИ ДВОХ ВОЇНІВ

2 квітня у Переяславі біля пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО (ООС) та Алеї Героїв провели мітинг до другої річниці визволення Київщини від російських загарбників. Вшанувати пам’ять полеглих захисників Переяславщини зібралися їхні родини, близькі, друзі та знайомі.

двох військових із Переяславщини посмертно відзначили державними нагородами. Начальник групи документального забезпечення першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко вручив їх рідним загиблих воїнів.

  • Солдата Олександра Горбатенка, старшого сапера першого відділення інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону, відзначили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Загинув 18 червня 2023 року під час виконання завдання біля населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області. 22 червня 2023 року його поховали на Заальтицькому кладовищі у Переяславі.
  • Солдата Юрія Саврася, водія 2 автомобільного взводу підвозу боєприпасів автомобільної роти підвозу боєприпасів батальйону логістики, відзначили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Загинув 13 липня 2023 року під час виконання завдань біля населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області. 19 липня 2023 року його поховали на кладовищі у селі Пристроми (Студениківська ТГ).

У ПЕРЕЯСЛАВІ ГОРІВ ЖИТЛОВИЙ БУДИНОК

2 квітня до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу у Переяславі на вулиці Забаштна.

Рятувальники встановили, що горить житловий будинок. Через годину пожежу ліквідували. До гасіння пожежі залучили 2 одиниці техніки та 6 чоловік особового складу.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ ЗАТРИМАЛИ ДВОХ РИБНИХ БРАКОНЬЄРІВ

1 квітня близько на Канівському водосховищі річки Дніпро біля села Циблі (Циблівська ТГ) працівники сектору водної поліції виявили двох правопорушників. 49-річний та 51-річний чоловіки із Житомирщини незаконно виловлювали рибу сітками.

Браконьєри завдали державі збитків на майже 171 тисячу гривень. Видобуті ресурси та рибальське знаряддя правоохоронці вилучили. Розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду). Чоловікам загрожує до 3 років обмеження волі.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ П’ЯНИЙ ВОДІЙ ЇЗДИВ СЕЛОМ. ЙОГО ЗАТРИМАЛА ПОЛІЦІЯ, ДІЙШЛО ДО СУДУ

1 березня у Вінинцях (Циблівська ТГ) правоохоронці зупинили автомобіль ВАЗ, водій якого був у нетверезому стані. Він не мав жодних документів, зокрема і на транспортний засіб. Його доставили до відділу поліції для встановлення особи та оформлення адміністративних матеріалів. 28 березня справу розглянули в суді.

У протоколі засідання йдеться, що порушника направили на огляд на стан алкогольного сп’яніння до Бориспільської лікарні. У направленні зазначили, що чоловік відмовився пройти огляд в медичному закладі.

Суд встановив, що чоловік вчинив правопорушення, оскільки вищезазначені факти його вини є переконливими, достатніми, в повному обсязі відповідають фактичним обставинам справи та знайшли своє підтвердження в доказах та поясненнях, які містяться в матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння) та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Також позбавив права керування транспортними засобами на строк один рік. Призначив стягнути судовий збір у розмірі 605 гривень 60 копійок.

В УНІВЕРСИТЕТІ ПЕРЕЯСЛАВА ЗАКУПОВУЮТЬ СТУДЕНТСЬКІ КВИТКИ ТА БЛАНКИ ДОКУМЕНТІВ ПРО ВИЩУ ОСВІТУ

Прийом пропозицій – із 22 березня до 1 квітня. Замовник – Університет Григорія Сковороди в Переяславі. На 1600 студентських квитків в університеті передбачили 192 тисячі гривень. ПАТ “Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій” із Києва було єдиним учасником торгів, тому перемогло з пропозицією 179 тисяч 40 гривень. Поставити товар має до кінця року.

Із 27 березня до 4 квітня. Замовник – Університет Григорія Сковороди в Переяславі. На 21 тисячу 930 бланків документів про вищу освіту в університеті передбачили 80 тисяч гривень. Єдиний учасник торгів ПрАТ “Артсервіс” зі Львова готовий поставити товар до 27 травня за 60 тисяч 76 гривень 50 копійок. Його пропозицію прийняли.

НА ПОТРЕБИ ЛІКАРНІ ПЕРЕЯСЛАВА З МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ ВИДІЛИЛИ МАЙЖЕ 3, 5 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

На позачерговій сесії міської ради 3 квітня із бюджету громади виділили майже 3,5 мільйона гривень на потреби Переяславської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Частину із них використають на придбання медичного обладнання та меблів, а решту – на виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту поліклініки.

За 2 мільйони 484 тисячі 883 гривні придбають для:

  • хірургічного відділення – бокси різних розмірів, штативи для крапельниць, приліжкові тумбочки, набір хірургічного інструменту, кварцову лампу, шафи для палат;
  • урології – ВЧ біполярний кабель, біполярний електрод для тубусу, монополярний електрод для тубусу, евакуатор Аліка, адаптер для евакуатора Аліка, ендоскоп, робочий елемент пасивний, тубус зовнішній, тубус внутрішній з обтуратором;
  • травматологічного відділення – звичайну каталку для перевезення хворих, гідравлічну каталку для перевезення хворих, діатермію, пересувну перев’язувальну безтіньову лампу;
  • реабілітації – бруси для перенавчання ходи, бігову реабілітаційну доріжку;
  • ендоскопії – ендоскопічну стійку, відеоколоноскоп, відеогастроскоп, фіброгастроскоп;
  • отоларингології – ЛОР-комбайн;
  • акушерсько-гінекологічного відділення – безтіньову лампу, кольпоскоп;
  • реанімації – шприцевий дозатор лікарських засобів.

Ще 1 мільйон гривень виділили на виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту будівлі поліклініки. За словами міського голови Переяслава Вячеслава Саулка, там передусім планують зробити утеплення, покрівлю, благоустрій території та провести заміну певних мереж всередині будівлі. У скільки це може обійтися, зараз не відомо. Проте точно відомо, що 20% із тієї суми потрібно буде виділити із міського бюджету. Більшу ж частину повинен буде покрити державний бюджет.

У ПЕРЕЯСЛАВІ НА ТЕРИТОРІЇ ЛІКАРНІ ВИДАЛЯТЬ 34 ДЕРЕВА, ЩЕ 11 – У МІСТІ

1 квітня на позачерговому засіданні виконкому Переяславської міськради погодили акти обстеження зелених насаджень від 19 та 27 березня цього року. Згідно з ними, у Переяславі видалять 45 аварійних дерев.

На вулиці Богдана Хмельницького, 137 (територія переяславської лікарні) видалять 34 дерева, на вулиці Заплавній, 7 – одне, а на вулиці Сковороди, 68/38Б – 10 дерев.

– Йдеться про дерева порід береза, липа, акація, каштан, клен, верба, слива, яблуня. У зв’язку зі зверненням громадян, зокрема директора лікарні вони були обстежені, у актах обстеження зазначається, що дерева досягли своєї вікової межі, мають ознаки руйнування стовбуру й підлягають видаленню, – пояснила заступниця міського голови-керуюча справами виконкому Тетяна Гич, яка доповідала з цього питання.

ВОЛОДИМИР МАРЧЕНКО ОЧОЛИВ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ПЕРЕЯСЛАВА

2 квітня у Переяславі призначили нового керівника управління соціального захисту населення. Ним став Володимир Марченко, який з 2008 року працював у штаті Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції.

Колишня керівниця управління Ірина Іванюк продовжить свою роботу на посаді заступника керівника управління соціального захисту.

ВЯЧЕСЛАВ САУЛКО У 2023 РОЦІ ЗАРОБИВ НАЙБІЛЬШЕ СЕРЕД ГОЛІВ ГРОМАД ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ, ОЛЕКСАНДР ПАЛАГУТА – НАЙМЕНШЕ

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко, згідно з декларацією за 2023 рік, має у власності ветеринарну клініку площею 47,9 кв. метра та житловий будинок у Переяславі (площу не вказано), яким володіє спільно з дружиною. А от земельної ділянки площею 285 кв. метрів, яку мав із 2016-го, цього разу в декларації не вказав. Земельна ділянка площею 100 кв. метрів, як і раніше, зареєстрована на дружину.

Саулко цього разу не вказав у декларації жодного транспортного засобу. Хоча протягом останніх років сім’я Саулків декларувала три автомобілі, один з яких належав безпосередньо Вячеславові Володимировичу. Натомість у 2023 році Саулко задекларував дохід від відчуження рухомого майна на 750 тисяч гривень від Довгого Сергія Володимировича. Відомо, що він є зятем Вячеслава Саулка.

На посаді міського голови Вячеслав Саулко у 2023-му заробив 771 тисячу 948 гривень. Також він отримав 77 тисяч 374 гривні пенсії (раніше такого пункту в його деклараціях не було). Ще задекларував 44 гривні доходу від Київського обласного центру служби крові, вочевидь, цю виплату отримав, коли був донором.

Голова Циблівської громади Олександр Палагута задекларував квартиру площею 66,5 кв. метра у Переяславі. Також має чотири земельні ділянки у Стовп’ягах, Вінинцях та Лецьках загальною площею 35157 кв. метри. На дружину задекларовані квартира площею 52,3 кв. метра у Переяславі, земельна ділянка площею 1000 “квадратів” у Стовп’ягах, земельна ділянка площею 29145 кв. метрів у Лецьках та будинок площею 72 кв. метри у Стовп’ягах. Олександр Палагута має автомобіль Skoda Octavia Tour 2004 р.в., придбаний у 2015 році. На посаді голови громади у 2023 році заробив 483 тисячі 248 гривень.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ЗАТВЕРДИЛИ СКЛАД РАДИ З ПИТАНЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ 

У Переяславській громаді створили раду з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті. На засіданні виконкому 1 квітня затвердили її положення та склад. Склад ради не може бути більше 30 людей. Частка переселенців повинна становити не менше 50%. Склад ради затверджують на два роки. Людина не може бути членом ради з питань ВПО більше ніж два терміни поспіль.

Ця рада має сприяти реалізації на території громади державної політики у сфері захисту прав ВПО, вирішенню проблемних питань та соціальному захисту. Зокрема, рада повинна буде співпрацювати з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами, організаціями. Готуватиме та подаватиме відповідним органам для розгляду пропозиції та рекомендації щодо захисту прав та інтересів переселенців.

Раду з питань ВПО Переяславської громади очолила Валентина Леонова, її заступниця – Олена Шаруда, секретар – Ольга Агейкіна. До складу ради увійшли такі внутрішньо переміщені особи: Оксана Денисова, Анастасія Дімітрова, Юлія Єфременко, Любов Коваль, Інна Кононенко, Євген Корнєєв, Євгенія Кузьміна, Олег Міхальков, Назар Пилипюк, Оксана Постільник, Ганна Приходько, Марина Прокопенко, Галина Світлична, Марина Світлична, Денис Скрипець. Також до ради увійшли провідний фахівець із соціальної роботи центру соціальних служб Переяславської міськради Лілія Конченко, головний спеціаліст з профілактики та соціальної підтримки дітей та сім’ї служби у справах дітей та сім’ї Переяславської міськради Юлія Олійник та головний спеціаліст відділу підтримки внутрішньо переміщених осіб Юлія Шестопал.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ГУРТ SCHMALGAUZEN ВИКОНАВ КІЛЬКА ПІСЕНЬ, АРТИСТИ ВІДПОВІДАЛИ НА ЗАПИТАННЯ ГЛЯДАЧІВ

3 квітня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі провели творчу зустріч з театрально-музичним гуртом Schmalgauzen. Артисти поспілкувалися зі студентами, розповіли про історію створення колективу, свої пісні, натхнення, власний унікальний стиль, життєві історії та плани на майбутнє. Також показали кілька виступів, які неабияк вразили глядачів.

Гурт Schmalgauzen створили студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, почали виступати ще у 2020 році. Артисти працюють у жанрі пісенного мистецтва, в якому поєднуються театральні вистави та драматургія. До складу гурту входять Михайло Матюхін, Владислав Михальчук, Роман Дебрін, Андрій Ширко, Кирило Липко, Євгеній Запояско, Георгій Ярмоленко.

Учасники розповіли, що назва їхнього гурту виникла під час навчання на першому курсі університету Карпенка-Карого. Вони вирішили провести музичний концерт, готуючи власні авторські пісні. Під час одного з прослуховувань викладач Андрій Самінін сказав: “Тут має бути якийсь Шмальгаузен!”. Це слово в майбутньому хлопці й взяли за назву для свого гурту, воно стало для них символом енергії та драйву.

У ПЕРЕЯСЛАВІ РОЗПОЧАЛИ ВТІЛЕННЯ НАУКОВО-ПРОСВІТНИЦЬКОГО ПРОЄКТУ ПРО ШЕВЧЕНКА “ДЕСЯТЕ ЛІТО”

5 квітня у переяславському музеї “Заповіту” Тараса Шевченка презентували науково-просвітницький проєкт “Десяте літо”. Також науковці, шевченкознавці та дослідники провели дискусію на тему “Проблеми прочитання збірки Шевченка “Три літа”

Старша наукова співробітниця науково-дослідного відділу музею Катерина Нагайко стала ініціаторкою та розробницею проєкту “Десяте літо”. Вона розповіла, що його започаткували до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, а сама назва й ідея походить від творчості поета та зокрема його вірша “Хіба самому написать…”.

Також зазначила, що проєкт “Десяте літо” має стати платформою для реалізації наукових, просвітницьких та мистецьких заходів національно-патріотичного спрямування, адже у Переяславі написана низка програмних творів Шевченка, у яких закладена національна ідея. “Зараз у сучасному світі в Україні вже десять років триває війна за право українців бути незалежними і вільними, саме про це писав Шевченко, і це є основним постулатом його творів. Тож це є ще одним моментом для того, щоб втілювати цей проєкт у життя”, – сказала Нагайко.

Науковиця додала, що реалізація цього проєкту дозволить поглибити співпрацю з науковими інституціями, тематичними музеями, закладами освіти та громадськими організаціями. А на базі музею “Заповіту” в рамках проєкту проводитимуть ініціативи, основною метою яких буде популяризація творчості Тараса Шевченка, втілення його “заповітів” у життя та національно-патріотичне виховання.

ІННА МАРЧЕНКО ІЗ ПЕРЕЯСЛАВА ВИГОТОВЛЯЄ ОСОБЛИВІ ТОРТИ ВНОЧІ ПІСЛЯ РОБОТИ ЗАРАДИ ВДЯЧНИХ КЛІЄНТІВ

Інна Марченко із Переяслава не так давно почала займатися кондитерською справою. Проте її оригінальні солодощі вже стали популярними серед містян. Про те, як все встигати, можна сказати, працюючи на двох роботах, а також про підтримку родини та шлях у власній справі розповіла Інформатору.

Повне інтерв’ю можете прочитати тут.

ФУТБОЛІСТИ ДЮСШ ПЕРЕЯСЛАВА ОТРИМАЛИ СПОРТИВНИЙ ІНВЕНТАР ВІД БЛАГОДІЙНИКІВ

31 березня вихованці Переяславської ДЮСШ отримали спортивний інвентар від благодійників. 5 тисяч гривень на нього надали підприємці Олександр Пешко, Віктор Нестерук, Руслан Саулко та Вадим Аврамич.

За 3 тисячі 819 гривень придбали 4 стійки для дриблінгу, комплект із 10 конусів, 4 бігові бар’єри, 12 тренувальних кілець та одну координаційну драбину. На залишок для дітей придбають м’яч. Юні спортсмени вже почали використовувати спортивний інвентар на тренуваннях.

Тренер Переяславської ДЮСШ Максим Мальченко висловив подяку небайдужим за неодноразову допомогу вихованцям футбольної команди ДЮСШ. Завдяки цьому дітки можуть ще більш професійно розвиватися.

СУМОЇСТИ З УНІВЕРСИТЕТУ ПЕРЕЯСЛАВА КВАЛІФІКУВАЛИСЯ НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ 

з 28 до 30 березня у Луцьку тривав чемпіонат України із сумо. У ньому взяли участь 300 спортсменів-сумоїстів різного віку – представники 15 команд з різних областей України. Призерами стали студенти Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

У перший день змагань студенти переяславського вишу здобули такі нагороди: “срібло” – Тетяна Соха, “бронзу” – Каріна Ситник, “бронзу” в командній першості – Едуард Кузьмич, Артур Горденко та Василь Фесенко. У наступні два дні “срібну” нагороду серед спортсменів до 23 років і “бронзову” серед дорослих виборов Дмитро Озманян, “срібло” серед спортсменів до 23 років здобув Артур Горденко, “бронзу” серед дорослих – Тетяна Соха.

Змагання стали відбірковими до майбутнього чемпіонату Європи, який пройде 24-26 травня у Греції. За їхніми підсумками до нього відібрались Тетяна Соха, Дмитро Озманян і Артур Горденко.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ СТАРТУЄ ЧЕМПІОНАТ З МІНІФУТБОЛУ “ЛІГА ДВОРІВ”

6 квітня на Переяславщині розпочався чемпіонат з мініфутболу 5х5 під назвою “Ліга дворів”. Матчі відбуватимуться на майданчику біля школи в селі Велика Каратуль. Участь візьмуть 10 команд. Гратимуть у два кола, тобто буде 18 турів по суботах. Тож турнір завершиться у серпні. Організовує його переяславець Ілля Цапук спільно з федерацією футболу Переяславщини.

  • 11:00. Циблі (Циблівська ТГ) – Ratybor (Переяслав).
  • 12:00. Вовчків (Переяславська ТГ) – Juk Store (Переяслав)
  • 13:00. Farmer’s food (Переяслав) – BOSS (Переяслав)
  • 14:00. “Бурти” (Переяслав) – Велика Каратуль (Переяславська ТГ)
  • 15:00. “Лімері” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ) – Мирне (Вороньківська ТГ)

Матчі триватимуть по 40 хвилин. Переглянути їх можна буде у прямому ефірі на Youtube-каналі Інформатора. Тож підписуйтесь вже зараз, натискайте дзвіночок, щоб нічого не пропустити.

Нагадаємо, що минулого разу в підсумках тижня ми розповідали про прощання із воїном, повітряні атаки та значущі дерева. Читайте матеріал за посиланням.

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору