ЖИТТЯ

На Переяславщині стартує чемпіонат з мініфутболу “Ліга дворів”: хто з ким гратиме та де дивитися

У суботу розпочинається чемпіонат з мініфутболу “Ліга дворів”. Анонсуємо перший тур.

У суботу, 6 квітня, на Переяславщині розпочнеться чемпіонат з мініфутболу 5х5 під назвою “Ліга дворів”. Матчі відбуватимуться на майданчику біля школи в селі Велика Каратуль. Участь візьмуть 10 команд. Гратимуть у два кола, тобто буде 18 турів по суботах. Тож турнір завершиться у серпні. Організовує його переяславець Ілля Цапук спільно з федерацією футболу Переяславщини. Інформатор анонсує протистояння першого туру.

11:00. Циблі (Циблівська ТГ) – Ratybor (Переяслав). Робити прогнози на турнір, не побачивши у грі жодної команди, – невдячна справа. Але, поглянувши на заявки, можна припустити, що Ratybor буде міцним середняком, який інколи здатний буде попсувати нерви фаворитам. Погоду в цьому колективі можуть робити вже відомі на Переяславщині вихованці Вячеслава Заболотнього із ДЮСШ-2007 Антон Бончев, Дмитро Чайка та інші. Та, окрім “молодняку”, тут є досвідчені футболісти, які не дозволять посипатися у відповідальний момент.

Циблі можуть приємно здивувати, що доводили ще торік у чемпіонаті з великого футболу. Але так само вони вміють дивовижно провалюватися. Сумнівів, що у перших турах вони будуть небезпечними, немає. Однак чи протримаються циблівчани на всій дистанції?

12:00. Вовчків (Переяславська ТГ) – Juk Store (Переяслав). У цій парі все значно зрозуміліше. Обидві команди взимку брали участь у чемпіонаті Переяславщини з футзалу. З того часу їхні склади майже не змінилися. Раптом хтось забув чи не знає, Вовчків (у тому турнірі команда мала назву “Антарес”) став чемпіоном з футзалу. Juk Store ж посів останнє місце у вищій лізі, не здобувши жодного очка та більшість матчів програвши розгромно. Зрозуміло, що в “Лізі дворів” команда, сформована на основі всім відомого “Переяслава”, не буде такою безпорадною, але конкуренцію Вовчкову навряд чи складе. Вовчків же зараз здається основним претендентом на чемпіонство.

13:00. Farmer’s food (Переяслав) – BOSS (Переяслав). BOSS у зимовому футзальному чемпіонаті здобув “бронзу” у вищій лізі, а Farmer’s food посів таку ж позицію, але у першій лізі. З цього можна було б зробити висновок, що фаворит очевидний. Проте Farmer’s food підсилився когортою футболістів із “Матадора”, який до останнього туру боровся за чемпіонство у вищій лізі. Брати Кривенки, Дмитро Великодний, Петро Жила вже звикли змагатися лише за найвищі нагороди, тож BOSS із Петром Висоцьким, Денисом Цапуком та Олександром Погодіним буде складно. Але це протистояння впевнено можна вважати центральним у турі.

14:00. “Бурти” (Переяслав) – Велика Каратуль (Переяславська ТГ). Протистояння потенційних середняків із медальними амбіціями. Важко визначити тут фаворита, бо давно не бачили на рівні загальнорайонних великих турнірів команду Великої Каратулі. Можливо, хоча б трішки їй допомагатиме те, що гратиме, власне, вдома. А от “Буртам” ще більше може допомогти те, що їхній склад підсилив Павло Товкач, безперечно один із найкращих футболістів Переяславщини. Загалом за обома колективами буде дуже цікаво поспостерігати. Хтось із них в змозі стати “темною конячкою” цього турніру.

15:00. “Лімері” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ) – Мирне (Вороньківська ТГ). Закриє тур ще один досить загадковий матч. Якщо з можливостями Мирного за останній час ми познайомились – команда ближча до середняків, аніж аутсайдерів, – то “Лімері” може здивувати. Тут у цілому все просто: якщо “Лімері” програє Мирному, то логічно припустити, що ця команда буде одним із головних аутсайдерів. Якщо ж виграє, то будемо дивитись, кого ще вона здатна перемогти.

Прогноз підсумкової турнірної таблиці від Інформатора (якщо не погоджуєтесь, діліться своїми прогнозами у коментарях у Telegram-каналі):

  1. Вовчків
  2. Farmer’s food
  3. BOSS
  4. Ratybor
  5. “Бурти”
  6. Juk Store
  7. Велика Каратуль
  8. Мирне
  9. Циблі
  10. “Лімері”

Зазначимо, що матчі триватимуть по 40 хвилин. Переглянути їх можна буде у прямому ефірі на Youtube-каналі Інформатора. Тож підписуйтесь вже зараз, натискайте дзвіночок, щоб нічого не пропустити.

Нагадаємо, що “Антарес” із Вовчкова став чемпіоном Переяславщини з футзалу 2024 року. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору