ЖИТТЯ

Погода на 12 квітня: у Переяславі похолодає, але все одно буде тепло

У Переяславі буде переважно сонячно. Максимальна температура – 19 градусів.

У п’ятницю, 12 квітня, у Переяславі до обіду буде сонячно, потім – хмарно з проясненнями. Без опадів. Мінімальна температура повітря буде вранці – 10 градусів тепла. Максимальна вдень – 19 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 80 відсотками протягом доби. Тривалість дня 12 квітня – 13 годин 42 хвилини. Завтра день буде на 3 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:03, а захід – о 19:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1972 році – 22,1 градуса тепла, а найнижчу в 1928-му – 2,9 градуса морозу.

Народні прикмети:

12 квітня в давнину спостерігали за птахами: якщо дикі качки прилітали жирні – весна буде холодною і довгою; а якщо раптово закінчувалась тяга вальдшнепів – слід чекати скорого похолодання чи снігу. У цей час лопаються бруньки у клена.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору