ЖИТТЯ

Чи відключатимуть світло через руйнування Трипільської ТЕС: відповіли в “Укренерго”

Чи чекати відключень світла через руйнування Трипільської ТЕС? Відповіли в “Укренерго”.

Українська енергосистема втратила частину потужності внаслідок знищення росіянами Трипільської теплоелектростанції на Київщині 11 квітня. Поки що в “Укренерго” сподіваються, що обмеження споживання електроенергії вводити не доведеться. Про це “Укренерго” повідомило у коментарі РБК-Україна, передає Інформатор.

“Втрата Трипільської ТЕС, як і будь-якого великого об’єкта генерації, позитивно не позначиться на енергобалансі країни. Це означає, що в пікові години доби у нас буде менше внутрішньої потужності для покриття споживання”, – зазначили у компанії.

Наразі працюють сонячні електростанції, тому у системі профіциту є невеликий експорт. Але на вечірній максимум – з 19:00 до 22:00 – можливий незначний дефіцит електроенергії.

“Сонце сяде, внутрішньої потужності недостатньо, імпорту в необхідних обсягах немає. На українському ринку ціни нижчі, ніж на європейському. Відповідно доведеться брати аварійну допомогу, якщо сусіди зможуть нам її надати”, – заявили в “Укренерго”.

У разі потреби обмежень споживання у компанії обіцяють повідомити заздалегідь. “Поки що спробуємо пройти вечір без них”, – сказали в “Укренерго”.

У компанії зазначили, що найскладніша ситуація з енергозабезпеченням досі у Харкові. Окупанти знову вразили енергооб’єкти в області. Наразі енергетики намагаються заживити критичну інфраструктуру й дати більше потужності для міста та області.

Нагадаємо, що у ніч на 11 квітня російські війська атакували територію України 82 засобами повітряного нападу. Сили ППО знищили 18 ракет та 39 ударних безпілотників. Про наслідки – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору