ЖИТТЯ

Російські війська під час нічної повітряної атаки знищили найпотужнішу ТЕС Київської області

Трипільську ТЕС на Київщині знищили росіяни. Що відомо?

11 квітня внаслідок ворожих ударів під час повітряної атаки російські війська повністю знищили Трипільську ТЕС. Вона була найпотужнішою електростанцією на Київщині. Про це повідомляє Інформатор.

У Київській обласній адміністрації об 11:12 повідомили, що на Київщині триває ліквідація наслідків масованої повітряної атаки. Російські війська атакували один з енергетичних об’єктів, там виникла пожежа.

“Енергетики та всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі жителі Київщини наразі зі світлом. Водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене”, – йдеться у повідомленні.

Голова наглядової ради “Центренерго” Андрій Гота в коментарі інформаційному агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив, що російські війська повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію. Унаслідок влучань почалася масштабна пожежа в турбінному цеху. На підприємстві ведуть роботи з локалізації вогню. Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

Про Трипільську ТЕС

Трипільська ТЕС розташована у місті Українка Обухівського району Київської області на березі Канівського водосховища. Станція розміщена за 45 кілометрів від Києва поблизу історичного українського поселення Трипілля, звідки вона і бере свою назву.

На території Трипільської ТЕС розміщені енергогенеруючі підприємства загальною потужністю 3200 МВт, з яких встановлена потужність Трипільської ТЕС становить близько 57%. Трипільська ТЕС є найпотужнішою електростанцією Київської області і загалом однієї з найпотужніших в Україні. Ця станція була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 гектара.

Нагадаємо, що у ніч на 11 квітня російські війська атакували територію України 82 засобами повітряного нападу. Сили ППО знищили 18 ракет та 39 ударних безпілотників. Про наслідки – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору