ЖИТТЯ

Повітряна атака в ніч на 11 квітня: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 11 квітня російські окупанти атакували територію України з повітря. Основний напрямок – Львівщина. Ворог застосував 82 засоби повітряного нападу: 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС; 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” з винищувачів МіГ-31К; 12 зенітних керованих ракет С-300; 40 ударних БпЛА типу “Shahed-131/136”; 4 керовані авіаційні ракети Х-59. В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555; 39 ударних БпЛА типу “Shahed-131/136” та 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що сьогодні вночі область була масовано атакована дронами-камікадзе та ракетами. Тривога тривала більше 5 годин. Під час повітряної тривоги на Київщині атаковано об’єкт критичної інфраструктури. Інформація щодо постраждалих та загиблих не надходила. Всі оперативні служби на місці, триває гасіння пожежі на об’єкті.

У Міністерстві енергетики уточнили, що вночі 11 квітня армія РФ атакувала енергетичну інфраструктуру. За словами міністра Германа Галущенка, росіяни завдали ударів по об’єктах генерації та системах передачі електроенергії у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

А ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ?

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що близько 15 населених пунктів області зазнала артилерійських та мінометних ударів ворога: Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка та ін. Авіаударів зазнали н.п. Дергачі, Липці, Вовчанськ, Курилівка, Кругляківка, Мала Данилівка.

Голова Львівської ОВА Максим Козинський повідомив, що уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури у області. “Це об’єкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці. Жертв та постраждалих нема. Усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі”, – написав Козинський.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що під час масованої ракетної атаки, о 5 ранку, ворог спрямував по області керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. 2 ракети сили протиповітряної оборони знищили, але є і влучання. В Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що сили ППО знищили у області 7 безпілотників. Уламки збитих “шахедів” спричинили займання на території енергетичного об’єкту. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали. Наразі відключених від електроенергії абонентів немає.

Нагадаємо, що за добу 11 квітня найбільше ворожих атак було на Бахмутському напрямку. Повне зведення генштабу читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору