ЖИТТЯ

Верховний Суд зобов’язав УПЦ звільнити приміщення Михайлівської церкви у Переяславі

Верховний Суд зобов’язав українську православну церкву звільнити приміщення релігійних споруд Михайлівської церкви у Переяславі. Деталі. 

10 квітня Верховний Суд у складі колегії Касаційного господарського суду залишив у силі рішення Господарського суду Київської області та постанову Північного апеляційного господарського суду по справі № 911/638/23. Рішенням задовільнили позовні вимоги Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав” та МКІП до релігійної громади української православної церкви щодо усунення перешкод у здійсненні права користування Михайлівською церквою. Про це повідомили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України, передає Інформатор.

У повідомленні зазначається, що рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає. Релігійна громада УПЦ Свято-Михайлівської парафії Переяслава має добровільно звільнити Михайлівську церкву та передати її у користування Національному історико-етнографічному заповіднику “Переяслав”. У разі невиконання зобов’язань, виконання рішення Верховного Суду буде забезпечено в примусовому порядку у встановлений законодавством спосіб.

Нагадаємо, що мер Переяслава Вячеслав Саулко цьогоріч не планує проводити традиційні громадські слухання. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору