Оладки з кропивою та петрушкою – проста у приготуванні і водночас оригінальна страва. Спробуйте приготувати.
Кропива – дуже корисна і популярна рослина в українській кухні. Ці дари природи навіть не потрібно купувати – інгредієнт для смачних страв росте повсюи. Після приготування кропива стає ніжною і злегка солодкуватою, а в поєднанні з оладками, можливо, і взагалі стане вашим фаворитом серед страв. Їх приготування забере у вас мінімум часу. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру
- 200 г борошна
- 2 яйця
- пучечок кропиви
- кілька гілочок петрушки
- 1 ч. л. розпушувачу
- пів ч. л. цукру
- дрібка солі
- олія для смаження
Приготування:
- Кропиву обдайте окропом, залиште на 1-2 хвилини, аби не пекла. Злийте воду. Дрібно наріжте петрушку та кропиву. Збийте із кефіром 2 яйця. Додайте борошно, сіль та цукор. Дуже добре перемішайте.
- Додайте до тіста зелень. Ще раз ретельно перемішати та відставте у бік на 20 хвилин.
- Змастіть пательню олією та нагрійте. Столовою ложкою викладіть тісто на пательню, смажте з обох боків до гарного золотистого кольору.
- Подавайте оладки зі сметаною, зеленим часником та зеленою цибулею.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.