ЖИТТЯ

Погода на 22 квітня: у Переяславі буде хмарно, вночі дощитиме

У Переяславі буде хмарно. Максимальна температура – 14 градусів.

У понеділок, 22 квітня, у Переяславі буде хмарно. Вночі йтиме дощ, опади – 11,5 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та зранку – 6 градусів тепла. Максимальна ввечері – 14 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 51 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 квітня – 15 годин 18 хвилин. Завтра день буде на 3 хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:43, а захід – о 20:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1950 році – 29 градусів тепла, а найнижчу в 1893-му – 2,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

У давнину в цей день розпочинався вигін худоби в поле. У селян була традиція 22 квітня обходити джерела і проговорювати: “Підземна водиця, відкриваємо тобі шляхи зовнішні”. Наші пращури помітили, що можна очікувати сухого літа, якщо до цього дня ще не встановилась стабільна тепла погода.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору