ЖИТТЯ

Вночі 23 квітня росіяни атакували дронами та балістикою: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росіяни завдали чергової повітряної атаки. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч на 23 квітня російські окупанти атакували територію Україну двома балістичними ракетами “Іскандер-М” із Бєлгородської області та 16 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим) і Курської області. Сили ППО збили 15 “шахедів” у Миколаївській, Одеській, Київській та Черкаській областях. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що у кількох районах цієї ночі працювали сили протиповітряної оборони. Всі ворожі БпЛА знищили. Влучань в житлову чи критичну інфраструктуру, як і постраждалих, немає.

У Київській міській військової адміністрації повідомили, що ворожі дрони заходили на Київ з південно-західного напрямку. Усі цілі збили. Руйнувань та постраждалих наразі не фіксували.

А ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ?

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що внаслідок атаки безпілотниками в Одесі пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Рятувальникам вдалося врятувати 34 особи, з них 3 дітей. Постраждали 9 людей, 4 з них – діти 12 і 9 років та двоє малюків, яким немає й року. Трьох дорослих госпіталізували до медзакладів міста, вони в стані середньої ступеня важкості, ще двоє відмовилися від шпиталізації, отримавши всю необхідну допомогу на місці. Четверо дітей також у стані середньої ступеня важкості в лікарні. Медики надають постраждалим всю необхідну допомогу.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що уламки збитого БпЛА пошкодили торговельну інфраструктуру. Сталося займання торговельного павільйону, яке оперативно ліквідували вогнеборці.

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив, що уночі над Черкаською областю ліквідували два російські БпЛА. Минулось без постраждалих і руйнацій.

Нагадаємо, що українська авіація 22 квітня завдала ударів по 16 місцях скупчення окупантів. Повне зведення Генштабу читайте тут.

Фото: Telegram-канал Олега Кіпера

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору