ЖИТТЯ

Прокуратура вимагає у двох громадян повернути у загальне користування 3,5 гектара землі лісового фонду на Переяславщині

3,5 гектара землі лісового фонду на Переяславщині безоплатно передали у власність двом громадянам. Прокуратура звернулась щодо цього до суду.

Бориспільська окружна прокуратура в судовому порядку вимагає від двох громадян усунути перешкоди в користуванні та розпорядженні земельними ділянками лісового фонду площею 3,5 га на території Циблівської громади. Ці землі оцінюються у понад 160 мільйонів гривень. Про це 30 квітня повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

У повідомленні прокуратури йдеться, що ці спірні землі є об’єктом підвищеного захисту зі спеціальним режимом використання. Попри це розпорядженням райдержадміністрації, їх вилучили з постійного користування державного лісогосподарського підприємства та змінили цільове призначення. Потім безоплатно передали у приватну власність двох громадян для ведення особистого селянського господарства.

Такі порушення законодавства стали підставою для звернення до суду з позовом. Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд відкрив провадження у справі.

Нагадаємо, що в лісі на Переяславщині чоловік зрубав вісім дерев. Як його покарав суд, дізнавайтесь тут.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору