ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік зрубав у лісі вісім дерев: його судили

На Переяславщині чоловік незаконно вирубував дерева у лісі. Як його покарав суд?

1 березня у Переяславському лісництві філії “Бориспільське лісове господарство” ДП “Ліси України” на території Циблівської громади чоловік вирубав сім акацій та одну сосну. До цього залучив двох інших чоловіків, які не усвідомлювали незаконності своїх дій, бо той їм сказав, що це законно. Їх виявив лісничий та викликав поліцію. 19 квітня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Правоохоронці вилучили автомобіль ГАЗ-2705, в кузові якого лежали колоди. Відповідно до висновку судової інженерно-екологічної експертизи, філії “Бориспільське лісове господарство” ДП “Ліси України” завдали майнового збитку на 35 тисяч 822 гривень 17 копійок.

Обвинувачений визнав себе винним повністю та уклав угоду з прокуратурою. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду) та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Крім цього, із нього на користь держави стягнуть судові витрати 9 тисяч 87 гривень за проведення експертизи.

Також суд постановив конфіскувати в дохід держави, як знаряддя вчинення злочину, бензопилу, пластикову каністру об’ємом 5 літрів, прозору пластикову пляшку об’ємом 2 літри. Деревину ж повернуть лісництву.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Нагадаємо, що бюджет Студениківської сільської ради недоотримав 700 тисяч гривень, бо на її території підприємство без договору користувалося землею. Що вирішив суд, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору