ЖИТТЯ

Генератор, FPV-дрони та їжа: чим волонтери із Переяслава допомагали захисникам останнім часом

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх кількох тижнів зібрали та передали захисникам багато необхідного. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб 13 квітня повідомив, що відбулась чергова поїздка до військових на гарячий напрямок. Розвезли все, чого потребували земляки: продукти харчування, вологі серветки, дитячі малюнки, маскувальні сітки, мікрохвильовку, якісну кікімору, натовські засоби для очищення води, скоби для будівництва захисних споруд, інверторний генератор та багато іншого.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

30 травня волонтерське об’єднання “Переяслав” провели чергове фасування страв для військових. Приготували 79 пакетів капусняку та тефтелей. Крім цього волонтери здійснили 4 відправлення в різні напрямки України: 3 коробки смаколиків та гігієни відправили на Харківщину, 2 коробки сухих перекусів з гігієною у Часів Яр, 2 коробки готових страв та сухих перекусів з гігієною на Херсонському напрямку, 7 коробок з готовими стравами, салатами, ікрою кабачковою, огірками, аджикою і пелюсткою на Донеччину разом із командою волонтерів Інни Марченко.

4 травня волонтерки передали 16 коробок воїнам 464-го Окремого піхотного батальйону: 2 коробки меду з горішками, готові страви – капусняк, голубці, гречану кашу, картоплю з м’ясом та пшеничну кашу, салат “Український бурячок”, 2 коробки еко-чаїв, 5 коробок з сухими перекусами та 3 відра помідорів, 3 відра капусти пелюстки, 2 відра огірків, 2 відра квашеної капустки.  7 травня відправили гостинці підрозділам по дві коробки на кожну 46 ОДШБр 3 бат та”Азову”: сухі перекуси, готові страви, вологі серветки і засоби від комах.

8 травня завдяки співпраці з благодійним фондом “ОВЕС ” волонтери передали 137 батальйону 3 FPV-дрони. Цього ж дня об’єднання закрило збір на придбання засобів гігієни для військових. Вдалося зібрати 7 тисяч 750, за 3 тисячі 250 гривень вже закупили вологі серветки, сушар, сухі душі та термо-покривала.

12 травня до волонтерів завітав прикордонник і земляк Дмитро Мілов. Жінки спакували йому 5 коробок з сухими перекусами, готовими стравамиm та еко-чаями. 13 травня разом з капеланом Дмитро Волошин, який поїхав до своїх побратимів 43 ОАБр, передали 7 коробок з засобами гігієни, готовими стравами, сухими перекусами, кабачковою ікрою, салатами та еко-чами.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” 4 травня передала посилки підтримки зі стравами швидкого приготування, разом з посилками добра від учнів Переяславської гімназії №3 на Донеччину. 6 травня передала посилки підтримки спільно з маскувальними сітками від трудівниць клубу Хоцьківський старостинського округу захисникам на Донецькому напрямку.

13 травня відправила ще одну партію із 6 посилок підтримки зі стравами швидкого приготування Захисниці. Також передали військовим посилки добра від учнів Переяславської гімназії №3. Цього дня передали підтримку рідним для відправлення Захисникам.

Нагадаємо, що у Переяславі під час онлайн-акції “Благодійні кульки єдності” зібрали 9140 гривень на ЗСУ. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору