Переяслав Перейти на сайт

Квадрокоптер, Starlink, акумулятор та їжа: чим волонтери із Переяслава допомагали захисникам останнім часом

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх кількох тижнів зібрали та передали захисникам багато необхідного. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “Серця Переяславщини”

16 травня очільниця ГО “Серця Переяславщини” Інна Марченко повідомила про закриття збору 115 тисяч гривень на квадрокоптер 3Т. Його відправили на Сумський напрямок. Також придбали за 15 тисяч 250 гривень Starlink та передали на Донецький напрямок.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб 15 травня повідомив, що на терміновий запит військових із 47-ї бригади “Маґура” завдяки донатам небайдужих придбали і відправили акумулятор для авто. 16 травня волонтер сповістив, що акумулятор вже працює за призначенням. Також того ж дня на Донецький напрямок відправили посилки, у яких понад 300 скоб для будівництва оборонних споруд, 20 кілограмів порошку, мийні засоби, 15 брусів господарського мила, їжа швидкого приготування та інші потрібні речі.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” 15 травня провела чергове фасування страв швидкого приготування для військових. Приготували 500 індивідуальних порцій ягідно-фруктово-горіхові суміші, 325 індивідуальних порцій каші кускус із овочами і білими грибами, 300 індивідуальних порцій вівсяної каші з ягодами та фруктами на основі сухого молока, 200 індивідуальних порцій гречаної каші з овочами та печерицями, 100 індивідуальних порцій кукурудзяної каші з гарбузом і ягодами на основі сухого молока, 125 подвійних порцій вермішелевого супу, 100 наборів гречаного супу швидкого приготування, 110 порцій макаронного суму швидкого приготування.

16 травня День вишиванки волонтерки відзначили сформованими і висланими Переяславськими посилками підтримки. Вони попрямували на Донеччину та у два міста на Харківщині. 17 травня отримали три запити і відразу їх закрили. Посилки поїхали на Донецький напрямок до захисника зі Стовп’яг (Дівичківська ТГ). Також надіслали посилки на Харківський та Сумський напрямки.

19 травня посилки підтримки передали земляку-захиснику Олександру, який повертався до підрозділу на Харківському напрямку.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

17 травня волонтерське об’єднання “Переяслав” висловило подяку тим, хто підтримав збір коштів на продукти. За них закупили м’ясо та гречану крупу. Також подякували за передані 3 великі пакети кришечок, які підуть на дрони для ЗСУ, вологі серветки, сушар та продукти для військових.

19 травня гостинці від об’єднання поїхали на фронт до 129-ї бригади підрозділу “Кавказ”. Передали медикаменти, коробки із сухими перекусами, з еко-чаєм, готовими стравами у реторт-пакетах, вологими серветками, сухими душами, сушарем, спреями і мазями від комарів та рідким милом.

20 травня передали 43-й ОМБр 9 маскувальних сіток від команди трудівниць із мікрорайону Трубайлівка. Цього ж дня провели чергове фасування страв: запакували 224 пакети сухих перекусів із фініками, печивом, яблучними та банановими чипсами та горішками. Приготували 46 пакетів картоплі з м’ясом та 34 пакети перлової каші. До того приготували 54 пакетів рагу, 49 пакетів з тефтелями, 79 пакетів із голубцями, 81 пакет із картоплею, 55 пакетів з перловою кашею, 76 пакетів із гречкою і рисом, 21 пакет з пшеничною кашею, 11 пакетів з ячною кашею, 51 пакет із капусняком, 74 баночки меду із горшками, 24 баночки паштету “Намазочка на хлібчик”.

Нагадаємо, що “Матадор” із Переяслава 22 травня зіграє благодійний футбольний матч зі збірною коміків із “Ліги сміху”. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.