ЖИТТЯ

На Переяславщині у мисливському господарстві виявили африканську чуму свиней

На Переяславщині на території мисливських угідь виявили африканську чуму свиней. Що робити?

21 травня на Переяславщині на території мисливських угідь спеціалізованого мисливського господарства “Переяславське” (Студениківська ТГ) виявили спалах захворювання на африканську чуму серед диких свиней. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, передає Інформатор.

Від 22 травня 72 квадрати мисливського господарства, де виявили труп дикої свині, оголосили епізоотичним вогнищем, встановили карантин і затвердили план заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней.

До зони захисту ввійшли мисливські угіддя Київського обласного мисливсько-рибальського виробничого об’єднання Київської обласної ради УТМР і ТОВ “СМГ “Переяславське”, а також населені пункти Ташанської громади з прилеглими до неї територіями (села Дениси та Положаї).

До зони нагляду увійшли мисливські угіддя Київського обласного мисливсько-рибальського виробничого об’єднання Київської обласної ради УТМР та ТОВ “СМГ “Переяславське”, свиногосподарства ПП “Соснова”, ПП “Строкова-Агро”, ПП “Земля Переяславщини”, а також населені пункти Бориспільського району з прилеглими до них територіями: села Шевченкове, Ташань та Помоклі Ташанської громади, села Капустинці, Добраничівка, Фарбоване, Трубівщина Яготинської громади, село Соснова Студениківської громади.

Зараз фахівці ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вживають всіх заходів з профілактики та боротьби АЧС.

Держпродспоживслужба для запобігання виникнення захворювання рекомендує власникам індивідуальних господарств, що вирощують свиней, дотримуватися таких правил:

  • не переміщувати свиней без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби відповідної зони обслуговування;
  • своєчасно проводити ідентифікацію поголів’я свиней;
  • дотримуватись умов біозахисту власникам свиногосподарств усіх форм власності;
  • періодично обробляти свиней та приміщення проти кровосисних комах (кліщів, вошей, блох), постійно вести боротьбу з гризунами;
  • не купувати м’ясо та інші продукти зі свинини на стихійних ринках або в місцях несанкціонованої торгівлі;
  • здійснювати подвірний забій лише з дозволу ветеринарних фахівців Держпродспоживслужби;
  • негайно повідомляти Держпродспоживслужбу про випадки захворювання чи загибелі свиней.

Нагадаємо, що у Переяславі існують великі проблеми із водопостачанням. Деталі читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору