ГРОШІ

Підвищення зарплат, свердловина та ЗСУ: на що виділяли гроші на сесії міськради Переяслава

На травневій сесії вносили зміни до бюджету. На що саме передбачили кошти?

На сесії міської ради Переяслава 23 травня внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Зокрема, передбачили 500 тисяч гривень субвенції з місцевого бюджету державному на придбання безпілотних авіаційних комплексів та супутнього обладнання для військової частини 3073. Інформатор розповідає детальніше про інші важливі зміни.

На відділ капітального будівництва та ЖКГ передбачили 5 мільйон 582 тисячі 820 гривень на будівництво артезіанської свердловини на вулиці Києвобрамській у Переяславі. Міський голова Вячеслав Саулко пояснив, що нова свердловина може частково вирішити проблему з водопостачанням у місті, яка стала особливо нагальною останнім часом.

Відділ культури та туризму міськради зменшив на 105 тисяч гривень видатки на обладнання та інвентар та 94 тисячі на оплату послуг (крім комунальних). Зекономлені 199 тисяч гривень передбачили на терміновий ремонт у другому корпусі Центру культури та мистецтв.

Відділ освіти 200 тисяч гривень використає для поточного ремонту їдальні у Переяславській гімназії №4. Ці гроші виділили за рахунок перевиконання плану доходів.

У зв’язку з підвищенням посадових окладів працівників місцевого самоврядуваня, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2024 року, на заробітну плату передбачили 652 тисячі 900 гривень. Із них на виконавчий комітет – 429 тисяч гривень, на управління соціального захисту населення – 97 тисяч 280 гривень, на службу у справах дітей та сім’ї – 50 тисяч 920 гривень, на фінансове управління – 45 тисяч 700 гривень, на відділ освіти – 18 тисяч 280 гривень, на відділ культури і туризму – 11 тисяч 720 гривень.

У рамках Програми з відновлення України з держбюджету місцевий бюджет Переяславської громади отримав 5 мільйонів 352 тисячі 738 гривень. Їх використають на реконструкцію консультативно-діагностичної поліклініки Переяславської БЛІЛ. Зазначимо, що на позачерговій сесії 3 квітня на проєктно-кошторисну документацію для цих робіт із бюджету громади виділили 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, що тендер на будівництво артезіанської свердловини оголосили заздалегідь, до того, як виділили гроші. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору