ЖИТТЯ

Як волонтери із Переяслава допомагали захисникам останнім часом

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх кількох тижнів зібрали та передали захисникам багато необхідного. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “СЕРЦЯ ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ”

29 травня очільниця ГО “Серця Переяславщини” Інна Марченко прозвітувалася про роботу команди за останній час. Повідомила, що за донати причіп відправили на Запорізький напрямок, Starlink на Донецький, а Mavic 3T на Сумський напрямок. Також на Донеччину передали 2 генератори. Волонтери зробили 4 поїздки на різні напрямки та доставили багато необхідних речей особисто бійцям. Загалом за місяць зібрали 172 тисячі 950 гривень донатів.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб 22 травня повідомив, що скоби, які передали захисникам на фронт, військові вже використали та зробили укриття. 26 травня сповістив, що частину гостинців: чіпси, пепсі кола, холодний чай, які надав Павло Миколаєнко передали земляку, який проїздом завітав у гості.

28 травня волонтер повідомив, що студенти та викладачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі зібрали та передали кошти на FPV дрон, який відправлять захисникам із 143 бригади, а також надали 8000 гривень для закриття збору на РЕБ для земляка-військового. Окрім цього ще для одного переяславця волонтери отримали комплект форми та берці. А завдяки збору Людмили Корж закупили 400 сухих душів, які передали в різні підрозділи на гарячі напрямки.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” повідомила, що 23 травня на благодійному ярмарку у Переяславській початковій школі зібрали 20 тисяч 800 гривень на ЗСУ, а учнівський, батьківський і педагогічний колектив придбав комплект акумуляторів і зарядний пристрій dji mavic 3 enterprise series battery kit для роти розвідки, взводу беспілотних літальних апаратів 153 ОпБр ЗСУ в якій несе службу земляк Олександр Козюра (Харківський напрямок). А педагогічний колектив школи додав суму якої не вистачало до замовлення пристрою – 2700 гривень.

24 травня команда провела чергове фасування страв швидкого приготування для військових, яке тривало два дні. Протягом наступних декількох днів волонтерки передавали та відправляли Переяславські посилки підтримки захисникам. 25 травня волонтерки отримали звіт від військових із Донецького напрямку, куди вони надсилали допомогу. 28 травня посилки підтримки передали рідним для відправлення землякам-захисникам на передову.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

19 травня волонтерське об’єднання “Переяслав” за проханням Ольги Павленко додати до медикаментів, які вона підготувала для 129 бригади підрозділу “Кавказ”, смаколиків команди. Волонтерки спакували та передали ящик сухих перекусів з еко чаєм, ящик готових страв в реторт пакетах та ящик з вологими серветками, сухими душами, сушарем, спреями та мазями від комарів та рідким милом.

20 травня очільниця об’єднання Жанна Федорук повідомила, що 9 маскувальних сіток, які сплели волонтерки з Карані передали 43 ОМБР. Також волонтерка подякувала учням 7-Б класу академічного ліцею імені Івана Мазепи за збір пластикових кришечок, які перетворяться в дрони для ЗСУ. Адже завдяки збору кришечок волонтерки вже передали 3 дрони в 137 батальйон та 1 дрон в 464 ОПБ. Також 29 травня сповістила, що 6 ящиків з гостинцями передали військовим із 137 ОБ ТРО.

Нагадаємо, що 30 травня у Переяславі відкрили новий волонтерський штаб ГО “Волонтерське об’єднання “Переяслав”. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору