ЖИТТЯ

“Було боляче почути гірку звістку про його смерть”: у Переяславі попрощалися із військовим Василем Тяском

У Переяславі попрощались із захисником Василем Тяском. Він загинув на війні.

1 червня у Переяславі попрощались із солдатом Збройних сил України Василем Тяском. Він загинув 24 травня під час виконання бойового завдання в результаті бойового зіткнення з переважаючими силами противника поблизу населеного пункту Тихе Чугуївського району Харківської області. Йому був 51 рік. Служив навідником механізованого відділення. У нього залишились дружина та діти. Поховали воїна на Ярмарковому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

О 10:00 у Храмі Вознесіння Христового священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого переяславця вшанували близько сотні людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі, представники влади та просто небайдужі. Члени родини в чорному вбрані весь час сиділи біля домовини свого захисника, схиливши голови тихо та гірко оплакуючи його. А люди не переставали нести квіти до труни із синьо-жовтим прапором.

У храмі священнослужитель промовив: “Ми знову стоїмо і оплакуємо нашого героя. Іноді, стоїш перед родиною, і не знаєш, що сказати, як розрадити, адже провалюється земля з під ніг. Дружино, пам’ятайте, що ваш чоловік Герой, діти пам’ятайте, що ваш батько є прикладом для наступних підростаючих поколінь. Ми дякуємо нашому захиснику, за те, що він жив, трудився у нашому місті, за те, що взяв зброю і захистив нас та нашу землю”.

За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього через центральну площу міста процесія та кортеж рушила на цвинтар. Дорогою, люди, які стали свідками дійства, ставали на коліна та низько вклонялися, аби віддати шану та честь військовому.

Знайомий Василя Олександр розповів, що чоловік був добрим, розумним та трудолюбивим: “Я ніколи не забуду наші з ним розмови, він багато чого знав і міг підказати та допомогти, щирий серцем. У нього хороша родина, діти, тяжко пережити таку втрату, навіть мені було боляче почути таку гірку звістку про його смерть”.

“Біль і відчай.., а особливо, коли знайомий з людиною з дитинства. Гинуть найкращі. Скільки б ще роботи переробили ці золоті руки, скільки б ще краси і радості людям принесли б у цей світ, але… кляті рашисти. Не буде вам прощення. Вічна пам’ять і слава тобі, Герою! Щирі співчуття родині”, – написала у Facebook Людмила Науменко.

“… Чудова людина, щирий, працьовитий, порядний, людяний… не хочеться вірити”, – поділилася Людмила Михняк.

Нагадаємо, що 30 травня у Переяславі відкрили меморіальну дошку Володимиру Кочину. Детальніше тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору