Переяслав Перейти на сайт

Чим волонтери із Переяслава допомагали захисникам на початку літа

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх кількох тижнів зібрали та передали захисникам багато необхідного. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “СЕРЦЯ ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ”

5 червня очільниця ГО “Серця Переяславщини” Інна Марченко повідомила, що завдяки учасникам і організаторам благодійної акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника” придбали 2 комплекти бронеплит 6 класу захисту. Крім того, за інші донати придбали ще 2 комплекти плит.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб 3 червня повідомив, що відбулась чергова поїздка на передову на два різні напрямки до чотирьох підрозділів: 47-ої бригади “Магура”, двох підрозділів 43-ї бригади та підрозділу 143-ї піхотної бригади. Доставили речі та прилади за запитами захисників.

Передали понад 350 пакетів різних каш, супів, салатів, кров’янки, які хлопці беруть із собою на бойові позиції, чотири мішки насіння, домашні пиріжки, вареники, сухі борщі, консерви та інше.

Військовим також доправили серветки, воду, засоби для прання, засоби від комах, господарське мило, рідке мило, газові балончики та багато чого іншого. Також передали FPV-дрон, на який зібрали гроші студенти та викладачі переяславського університету.

Небайдужі передали волонтерам 100 літрів пального для поїздки на фронт.

9 червня Руслан Стародуб повідомив, що організація за донати придбала РЕБ для захисту від ворожих FPV-дронів, який передадуть для земляків з Переяславщини із 43-ї ОАБр ім. Тараса Трясила, що дислокується на Донеччині.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” повідомила, що 30 травня небайдужі передали для військових потрібні речі: цілу коробку сухого душу та засоби від комах. Цього ж дня Переяславські посилки підтримки поїхали на Донецький напрямок до воїнів 426-го батальйону.

1 червня очільниця команди Ольга Дрига повідомила, що волонтерам передали продукти для виробництва страв швидкого приготування: цибулю, капусту для сушіння, родзинки, журавлину, бананові чипси для формування каш і ягідно-фруктово-горіхових сумішей, яблука для сушіння для каш, кускус, цукати і фініки. На це витратили 10 тисяч 451 гривню. Гроші зібрали на благодійній акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника”.

3 червня посилки відправили на два напрямки: на Харківщину відправили страви швидкого приготування, а на Донеччину поїхали маскувальні антидронові плащі разом зі смаколиками та ягідно-фруктово-горіховими перекусами.

4 червня повідомили, що передали посилки підтримки земляку, який захищає Україну на передовій. 6 червня передали посилки підтримки для захисників, відправили борщі та каші.

7 червня повідомили, що передали посилки підтримки для захисників. У них, зокрема, доправили маскувальні сітки від трудівниць клубу мікрорайону Трубайлівка. Цього ж дня передали Переяславські посилки підтримки рідним захисників для відправлення на східний напрямок.

10 червня волонтери отримали Starlink і зарядну станцію із сонячними батареями для земляка і його побратимів. Збір проводила дружина воїна, невдовзі прилади відправляться на фронт. Також вислали 4 посилки підтримки в Краматорськ, а також передали для відправлення на Харківському напрямку ще 5 коробок зі стравами швидкого приготування.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

28 травня волонтерське об’єднання “Переяслав” відправило 6 коробок захисникам з 137-го ОБ ТрО. 30 травня відправили “Переяславські гостинці” для піхотинців із 143-ї бригади. У них поклали 6 коробок із сухими енергетичними перекусами. Очільниця ГО “Серця Переяславщини” Інна Марченко поділилася медичними засобами для перев’язки, продуктами та ліками від застуди. Також передала колективу 20 кг булгуру на каші для військових.

Цього ж дня підготували 5 коробок з готовими стравами в реторт-пакетах та ще за проханням військових додали ящик вологих серветок. Врешті поїхали 12 коробок із гостинцями в напрямку Соледару. 4 червня 9 коробок гостинців поїхали на Харківський напрямок до 3-ї ОШБ і на Донецький напрямок до 137-го батальйону ТрО.

6 червня волонтери відправили 70 кг кришечок на дрони. Цього ж дня “Переяславські гостинці” відправилися до захисників України на Запоріжжя та Харківщину.

9 червня передали гостинці воїнам 464-ї ОПБ. Повантажили 6 коробок із сухими перекусами та еко-чаями, 4 коробки готових страв у реторт-пакетах (каші, голубці, тюфтелі, картоплю з м’ясом), 1 коробку з гігієною та засобами від комарів.

10 червня передали захисникам 464-ї ОПБр засіб зв’язку через інтернет в радіусі 20 км. За два дні зробили 22 пакети з тефтелями, 25 пакетів картоплі з м’ясом, 23 пакетів рагу, 22 пакети гречанорисової каші.

Нагадаємо, що Переяславі на благодійній акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника” зібрали понад 114 тисяч гривень. Куди їх витратили, дізнавайтеся тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.