ЖИТТЯ

“ВідНОВА:ua” у Переяславі завершилася: які результати

У Переяславі завершилася програма “ВідНОВА:UA”. Які результати?

9 червня у Переяславі підбили підсумки національної програми залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів “ВідНОВА:UA”. Протягом п’яти днів учасники, окрім ремонтно-будівельних робіт молодіжного вуличного простору “Зустріч” у парку Тараса Шевченка, відвідували різні екскурсії, тренінги, майстер-класи, брали участь у вікторинах, арт-терапії, влаштовували спортивні ігри, активності тощо. Про це повідомляє Інформатор.

Із 5 по 9 червня команда із 30 молодих волонтерів за обміном з усієї країни зробила 12 лавок, 6 лавок із палетів, куб для гамаків, додаткову терасу для пуфів, велопарковку. Крім цього, підготували заготовки для столиків на терасу, матеріали на альтанку та інше.

“ВідНОВА:UA” – це проєкт не про будівництво. Це, скоріше, експериментальна база для громадського активізму, порозуміння у громаді: між громадою і владою, активістами і жителями громади”, – наголосив засновник молодіжного центру “Зустріч” Андрій Іващенко.

Він зазначив, що програма має три складові – культурну, будівельну і освітню: “Це дуже важливі складові, які дають змогу розвивати молодь, ділитися враженнями, емоціями, отримувати позитивний бекграунд для того, аби вони могли повезти це додому”.

На заході учасники ознайомилися з іншими програмами та партнерами молодіжного простору, провели розіграш футболки, ознайомилися із можливостями мультифункціональної студії “Контента” та ділилися враженнями від участі у проєкті. Також волонтери отримали сертифікати, які засвідчують успішно пройдений національний обмін “ВідНОВА:UA”. А ще перед початком робіт молодь отримала подарунки від проєкту: брендовані футболки, браслети, пляшечки для води, каски.

Програма залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів “ВідНОВА:UA” впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою “Всеукраїнський молодіжний центр” у партнерстві з громадською організацією “Молодіжний центр Волині” у межах проєктів UNDP в Україні “Підтримка громадянського суспільства та молоді” та “Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.

У Переяславі завершилася “ВідНОВА:UA”

Учасники ознайомилися з іншими програмами та партнерами молодіжного простору

Програма тривала з 5 до 9 червня

Засновник молодіжного центру “Зустріч” Андрій Іващенко

В останній день програми учасники ознайомилися із можливостями мультифункціональної студії “Контента”

Нагадаємо, що молодь може пройти стажування у міській раді Переяслава. Як це зробити, дізнавайтесь тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору