ЖИТТЯ

FPV-дрони, антидронові плащі та їжа: чим волонтери із Переяслава допомають захисникам

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів зібрали та передали захисникам багато необхідного. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Голова ГО “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб 10 червня отримав два FPV-дрони від свого товариша, який їх власноруч склав, прошив та перевірив. Вони найближчим часом виконають свою місію на фронті.

15 червня Стародуб висловив подяку небайдужим, які долучились до збору на “мівіну” та вологі серветки. Також повідомив, що днями отримав запит на дві пари активних навушників (одну пару вже передали) та кріплення на шолом. Крім цього, волонтери із Гланишева передали маскувальні сітки, які також невдовзі поїдуть на фронт.

ГО “СЕРЦЯ ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ”

12 червня очільниця ГО “Серця Переяславщини” Інна Марченко повідомила, що на донати від небайдужих придбали 200 сухих душів для військових, які боронять Україну на “нулі”. Цього ж дня повідомила, що отримала допомогу від благодійного фонду “Міст добра” – смаколики та медикаменти для військових.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” 10 червня вислала 4 коробки із Переяславськими посилками підтримки в Краматорськ, а також передала на Харківщину 5 коробок зі стравами швидкого приготування. 11 червня повідомили, що передали земляку та його побратимам допомогу. Страви швидкого приготування, смаколики та все необхідне вже поїхало на фронт.

Цього ж дня очільниця команди Ольга Дрига повідомила, що під час Останнього дзвоника учні, батьки та педагоги Переяславської гімназії №1 провели благодійний збір на підтримку ЗСУ. 4 тисячі 780 гривень передали команді для виробництва ягідно-фруктово-горіхових сумішей, вітамінізованих, енергетичних сухпаїв і каші швидкого приготування.

14 червня команда провела чергове фасування страв швидкого приготування. Розфасували 600 індивідуальних порцій ягідно-фруктово-горіхової суміші, 401 порцію вівсяної каші з ягодами і фруктами на основі сухого молока, 327 індивідуальних порцій каші кускус із овочами і білими грибами, 342 індивідуальні порції гречаної каші з печерицями, 345 подвійних порцій вермішелевого супу швидкого приготування з овочами, 69 індивідуальних порцій кукурудзяної каші з гарбузом і ягодами.

15 червня Ольга Дрига повідомила, що на замовлення військових передали 20 антидронових плащів.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

10 червня волонтерське об’єднання “Переяслав” передало земляку та його побратимам із 402-го батальйону 3 коробки із сухими перекусами та еко-чаями, три коробки готових страв у реторт-пакетах та салати. Ще 7 коробок з продуктами, гостинцями, перекусами та дві коробки з консервацією передали 114-й бригаді на Донеччину. 15 червня повідомили, що відправили 6 коробок зі стравами швидкого приготування на Харківщину.

16 червня провели чергове фасування страв. Одинадцять волонтерок приготували 84 пакети з картоплею із м’ясом, гречано-рисовою та ячневою кашею. Розфасували 600 пакетів з еко-чаями “Тиха ніч”, “Зоряна ніч”, “М’ята з чебрецем “, “Медовий гай”. Розфасували 8 коробок із сухими перекусами двох видів: малі та великі.

Нагадаємо, що 12 червня у Переяславі народний депутат Олександр Федієнко зустрівся із переселенцями, волонтерами та підприємцями. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору