Переяслав Перейти на сайт

Олексій Виноградній має стати старостою у Гайшині: зібрали вдосталь підписів, залишилось проголосувати депутатам

Олексія Винограднього жителі Гайшинського старостинського округу погодили на посаду старости. Що буде далі?

Жителі Гайшинського старостинського округу підтримали кандидатуру Олексія Винограднього на посаду старости. За нього зібрали 245 підписів, тобто близько 29% від загальної кількості виборців на окрузі. Про це 18 червня повідомили на сайті Переяславської міської ради, передає Інформатор.

Із 27 травня протягом 15 календарних днів представники організаційного комітету провели процедуру опитування жителів Гайшинського старостинського округу для визначення рівня підтримки кандидатури Олексія Винограднього. В опитуванні взяли участь жителі сіл Гайшин, Гребля та Чирське. За даними Державного реєстру виборців у населених пунктах Гайшинського старостинського округу всього 856 осіб, які мають право голосу на виборах. Загалом зібрали 245 голосів на підтримку кандидатури – це близько 29%, а потрібно було зібрати понад 20%.

9 червня у Гайшині провели громадські слухання щодо підтримки кандидатури Олексія Винограднього, у яких взяли участь 75 людей. “Кандидатура Винограднього Олексія Миколайовича на посаду старости в Гайшинському старостинському окрузі вважається погодженою з жителями старостинського округу на основі достатньої кількості зібраних підписів на підтримку кандидатури”, – зазначили у протоколі.

Тепер на черговій сесії міськради 20 червня затвердити це рішення мають депутати. На передсесійних постійних депутатських комісіях всі, хто розглядав це питання, підтримував його одноголосно.

Оновлено 20 червня о 13:00: На сесії 16 депутатів проголосували “за” кандидатуру Олексія Винограднього. Він офіційно став старостою Гайшинського старостинського округу.

Олексій Виноградній народився 1968 року у Гайшині. Навчався у Гайшинській школі та Гланишівській школі. Здобув професійну освіту в ПТУ №19 в Києві та Маслівському радгосптехнікумі. Останнє місце роботи – Гайшинська гімназія. Одружений, має двох дітей.

Із 2020 до 2023 року посаду Гайшинського старости займав Олександр Якуба. 18 квітня він офіційно склав повноваження. Перед цим написав заяву на звільнення “за власним бажанням”. “У звʼязку з незгодою методів та дій керівництва Переяславської міської ради і не виконанням задекларованих обіцянок перед своїми виборцями, а також погіршенням стану здоровʼя, мною було прийняте рішення щодо звільнення із займаної посади за власним бажанням”, – вказав у ній. Пізніше він став заступником начальника комунального підприємства у Дівичківській громаді.

Нагадаємо, що на сесії міської ради 16 листопада 2023 року Вячеслав Саулко ініціював звільнення Олександра Якуби. Тоді депутати визнали підстави для цього непереконливими, жоден не проголосував “за”.

Фото: сайт міської ради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.