ЖИТТЯ

Їдете у відпустку? Поліція порадила, як уберегти житло від крадіжок

Як уберегти власне житло від крадіжок? У поліції дали кілька порад.

Настав сезон літніх відпусток та відпочинку, тож люди можуть часто залишати свої помешкання без нагляду. Тому варто дотримуватися простих порад, щоб уберегти своє житло від злочинних посягань. Їх розповіли у патрульній поліції Київської області, передає Інформатор.

  • Не залишайте ключі від квартири в “умовленому місці” – під килимком, на коробці дверей та інших схожих місцях.
  • Найкращий пасивний захист від непроханих гостей – надійні вхідні двері та замки. Мешканцям перших і останніх поверхів слід продумати варіант встановлення на вікнах своїх квартир решіток.
  • Не зберігайте у квартирі значні суми грошей, ювелірні вироби. Обмежте коло людей, яким відомо про цінності, що зберігаються у вас.
  • Залишаючи свою квартиру або будинок, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за вашою оселею і регулярно виймали кореспонденцію з вашої поштової скриньки.
  • Залишаючи свою оселю, закривайте вікна та балкони.
  • Не викладайте у інтернеті фото вашої оселі, зберігайте у таємниці інформацію про те, які цінні речі є вдома.

Зазначимо, що також можна облаштувати сигналізацію у своїй оселі. Вигідно та швидко замовити обладнання від Ajax та його встановлення можна в переяславській компанії ХатаNet.

Нагадаємо, що МОЗ розповідало, як безпечно зберігати їжу, коли вимикають світло. Поради – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору