Переяслав Перейти на сайт

День Конституції у Переяславі: нагородили випускників-медалістів, волонтерів, підприємців, освітян та посмертно військових

У Переяславі відзначили День Конституції України. Як це було?

28 червня у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв провели урочистості до Дня Конституції України. З цієї нагоди нагороджували й випускників-медалістів. Як це було, розповідає Інформатор.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко сказав таке: “Наша Конституція незламна, 28 років вона потерпає від нападів з боку багатьох, а російські сили намагаються її знищити. Проте наша держава живе, і мусить жити тільки за законами, які дають нам можливість мати європейське майбутнє та захищати всіх українців”.

Після цього з нагоди Дня Конституції вручив подяки Київської обласної ради, грошові нагороди та подарунки “За вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток області, багаторічну сумлінну працю, значні особисті здобутки, високий професіоналізм, активну громадську позицію” волонтерам із об’єднань “Нескорені” та “Переяслав”, а також підприємцям, викладачам та вчителям.

Вячеслав Саулко вручив подяки волонтерам, викладачам та підприємцям

Нагородження з нагоди Дня Конституції України

Захід тривав майже годину

Виступив і начальник групи документального забезпечення першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко: “Ми зараз живемо у найважчі часи сучасної державності. Ворог, з яким ведемо боротьбу понад 400 років, знову намагається знищити українську націю. Тому кожен, хто вважає себе українцем, має зробити свій внесок у цю боротьбу: хтось зі зброєю в руках на фронті, хтось гривнею задонативши”.

Також згідно з Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Загнойко нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) солдата Костянтина Палатного, стрільця стрілецького відділення І стрілецького батальйону в/ч А0536. Він загинув біля населеного пункту Опитне Донецької області 18 вересня 2023 року. Нагороду отримали батьки захисника.

Солдата, командира протитанкового відділення взводу вогневої підтримки аеромобільної роти аеромобільного батальйону в/ч А2582 Сергія Пирога, згідно з наказом головнокомандувача ЗСУ, нагородив почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” (посмертно). Він загинув у районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області 16 січня 2024 року. Нагороду отримали дружина Світлана, син та донька військового.

Нагороду отримали батьки Костянтина Палатного

Нагороду отримали дружина Світлана, син та донька Сергія Пирога

Вже згодом розпочалася церемонія нагородження випускників-медалістів міста, яких цього року було 19 (8 срібних та 11 золотих), що на 6 більше, ніж торік. Проте особисто цього дня відзнаки змогли забрати не всі.

Срібні медалі отримали випускники Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи та ліцею імені Володимира Мономаха Емілія Гулієва, Дарина Клименко, Мар’яна Кононенко, Анна Паращич, Даниїл Пономаренко та Крістіна Мороз. Золоті медалі за високі досягнення у навчанні отримали випускники двох переяславських ліцеїв Дарина Галушка, Станіслав Гриценко, Аріна Дем’яненко, Влада Клименко, Дарія Олійник, Богдана Хандошко, Дар’я Малишко, Ярослав Раковський та Юлія Левченко.

Начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко зазначив: “Вже багато років у День Конституції ми вітаємо учнів, які здобули свої відзнаки за навчання. Це вже третій рік нагородження відбувається в умовах війни. Але життя не зупинилося і освіта не зупинилася. Весь цей час педагоги намагалися вам дати все, що потрібно, у змішаному, дистанційному й очному форматах”.

Також на святі виступила студія конферансу “Акцент” Переяславського ЦКМ, а студія бального танцю “Dance Victory” виконала ніжний вальс.

Срібні та золоті медалі отримали випускники Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи та ліцею імені Володимира Мономаха

Всі випускники отримали медалі, подяки та подарунки

Срібні та золоті медалісти

Студія конферансу “Акцент” Переяславського ЦКМ

Нагадаємо, що Юлія Погуца із Переяслава розповіла Інформатору про мовну школу “New Generation”, війну та другу родину в Англії. Інтерв’ю читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.