ЖИТТЯ

У Переяславі провели в останню путь захисника Костянтина Палатного: йому було 44 роки

У Переяславі попрощались із захисником Костянтином Палатним. Він загинув на війні.

22 вересня у Переяславі попрощалися із захисником України Костянтином Палатним. Він загинув біля населеного пункту Опитне Донецької області, виконуючи бойове завдання під час ворожого артилерійського обстрілу. Йому було 44 роки. Поховали військового на Заальтицькому цвинтарі. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні в Успенському соборі в Переяславі священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого переяславця вшанували близько сотні людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі та просто небайдужі. До труни, накритої синьо-жовтим стягом, не припиняли нести червоні квіти.

За звичаєм присутні віддали шану, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. У цей час матір оплакувала біля труни свого сина, намагалася стримувати сльози, проте це їй давалося тяжко. Час від часу її приводили до тями нашатирним спиртом. Всі присутні також не могли стримати сліз.

Після цього процесія вулицею Покровською рушила на кладовище, аби провести Костянтина Палатного в останню путь.

Його знайома Наталія розповіла, що ні за що не пробачить країні-агресору цю втрату: “Костя завжди був прикладом, прикладом добра та людяності, є такі люди, які випромінюють це. Він не побоявся, і за його безстрашність прокляті рашисти забрали у нього найдорожче – його життя”.

Костянтин Палатний був стрільцем 3 стрілецького відділення стрілецького батальйону. Його призвали на службу 30 травня 2023 року.

Нагадаємо, що 17 вересня після поранення на війні у шпиталі помер Володимир Кочин із Переяслава. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору