ЖИТТЯ

“Не прослужив і пів року”: у Переяславі попрощалися із військовим Дмитром Старковим

У Переяславі попрощались із захисником Дмитром Старковим. Він загинув на війні.

29 червня у Переяславі попрощались із солдатом Збройних сил України Дмитром Старковим. Він загинув 16 червня унаслідок ворожого удару безпілотником біля населеного пункту Вовчанськ, що на Харківщині. Йому було 34 роки. Служив стрільцем-санітаром штурмового відділення. У нього залишились дружина, неповнолітня донька, мати. Поховають воїна на Заальтицькому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

О 10:00 у Володимирівському храмі священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого переяславця вшанували близько сотні людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі, представники влади та просто небайдужі. Рідні жінки весь час сиділи біля домовини свого захисника, схиливши голови тихо та гірко оплакуючи його. Після цього процесія рушила на цвинтар.

У храмі один із священнослужителів сказав: “Більше сили, як доклав воїн Дмитро, мабуть, окрім інших воїнів, серед нас не доклав ніхто. І тому, він заслуговує на Царство Небесне. Душа спочилого військового сьогодні переселяється і буде перебувати у вічності. Ми віримо і молимося за добрі справи, за цей подвиг, який зробив наш захисник. Він віддав свою душу та своє життя за кожного з нас”.

Родичка загиблого захисника розповіла, що Дмитра мобілізували у лютому 2024 року: “Він не прослужив і пів року. До того, працював на швидкій допомозі водієм. Він був золотою людиною, ніколи нікому ні в чому не відказував, що до сім’ї, що до людей був дуже чуйним, такий доброзичливий, комунікабельний, компанійський та веселий”.

Нагадаємо, що 21 червня у Переяславі попрощалися із військовим Ігорем Хланем. Детальніше тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору