Переяслав Перейти на сайт

“Його серце зупинилося на руках у батька”: у Переяславі автомобіль збив собаку, родина хоче знайти винуватця

У Переяславі автомобіль збив на смерть собаку. Власники тваринки хочуть знайти винуватця.

До редакції Інформатора звернулася переяславка Альона Галінська з проханням написати про горе, яке нещодавно сталося із її собакою на одній із вулиць нашого міста. Автомобіль на великій швидкості збив домашнього улюбленця дівчини та поїхав геть з місця події. Тваринка загинула на руках у господарів.

Дівчина розповіла, що песика породи короткошерстий той-тер’єр звали Лорд. Його взяли 7 років тому і він відразу став улюбленцем для всієї родини:

– Я дуже мріяла про цього собаку. Тоді була ще маленька, і цього песика купили на мої перші гроші. Сама його знайшла та сама купила, це був такий подарунок самій собі. Він завжди був з нами, ми і на море разом з ним їздили, ніколи його не залишали. А навіть якщо і їздили кудись без нього, то намагались скоріше повернутися додому, бо знали, що він на нас чекає. А ця ситуація просто вирвала шматочок життя… У нас все було навколо нього.

Альона розповіла, що трагедія сталася ввечері 22 червня на вулиці Соборній між будинками №№137 та 138 у мікрорайоні Борисівка. Коли дівчина поверталася додому, на її очах під колесами автомобіля загинув Лорд.

– Мене тоді не було вдома, зателефонувала мама і сказала, що нам потрібно кудись поїхати. Я йшла додому, знаючи, що мама в сусідки, а батько із собачкою вдома. Повертаюся і бачу цей автомобіль, який летить, і Лорда, який хоче перебігати дорогу. Це було просто жахливо, адже авто не зупинилось, музика з автомобіля грала дуже голосно, за кермом був чоловік. Він його буквально зніс, не зупинився, навіть не подивився, що він когось збив, і полетів далі. У нас тут будинки один навпроти одного, і від дороги до будинків є доріжки. Лорд хотів перебігти дорогу, тобто він був ще біля обочини, не знаю, як той водій їхав, що зачепив собаку на тій обочині.

Дівчина зазначила, що до собаки відразу підбіг батько, і її найбільше вразили його слова: “Я тримаю його на руках, чую, як б’ється його серце, і починає стихати, буквально пару секунд і воно зупинилось…”.

– Номер або марку машини ми не розгледіли, бо в батька поганий зір, а в мене просто такий шок був… Побачила тільки, що це був чорний позашляховик. Ми самі вже не знаємо, що робити. Хотіли б знайти цю людину, хоча би поглянути йому в очі, як він після такого спокійно поїхав додому і живе із цим.

Альона також зазначила, що в їхньому районі взагалі немає дорожніх знаків, навіть про зменшення швидкості.

– Ми хочемо висвітлити цю подію, аби люди були обережнішими, бо тут на Борисівці також багато дітей. Це не нормально, адже це не перший такий випадок. У мене це вже друга собака, яку збили, але тоді перша хоча б вижила, люди зупинилися та допомогли нам. Минулого тижня теж автівка летіла і знесла дерево, яке впало просто з коренем, – резюмувала Альона Галінська.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали історію про переяславського Хатіко, яка завершилася позитивно. Читайте її тут.

Яна Малишко

Фото надала Альона Галінська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.