ЖИТТЯ

Хатіко із Переяслава забрала в родину політична діячка Еміне Джапарова: тепер песика звуть Джанкой

Переяславський пес Хатіко, який бігав за автобусом маршруту №35, знайшов родину. Тепер його звати Джанкой.

Переяславський пес Хатіко, який протягом кількох місяців бігав за автобусом одного із основних переяславських маршрутів №35 “Спортбаза – вул. Ярослава Потапенка”, знайшов родину. Його історія вразила громадську організацію із захисту прав тварин в Україні URSA й вона забезпечила операцію порятунку хвостатого. Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці, передає Інформатор.

У повідомленні йдеться, що кілька місяців поспіль Хатіко приходив на зупинку о 7-й ранку та до вечора бігав за автобусом, що курсує з одного кінця Переяслава в інший. На кожній зупинці песик вдивлявся у пасажирів та шукав того, хто колись його врятував. Йому хотіли допомогти місцеві.

Одного разу навіть вдалося його впіймати, але він вирвався та знову побіг на звичне місце і далі – за звичним маршрутом. “Це сильно ускладнювало ситуацію. Ми розуміли, що зловити Хатіко – це тільки пів справи. Адже він міг не адаптуватися до нового життя через сильну прив’язку до старого місця. Та усвідомлюючи, що в такому темпі песик довго не протягне (жвава траса + наднавантаження на серце), ми вирішили спробувати зловити його та знайти йому дім”, – написали зоозахисники.

Благодійний фонд “12 Вартових” допоміг з професійним ловцем, якому все ж вдалося впіймати песика та привезти до Києва. Певний час Хатіко був під опікою URSA у ветклініці, де пройшов необхідні обстеження та медичні процедури.

Історію про Хатіко в публікації видання “Українська правда” побачила Еміне Джапарова та забрала його до себе. Еміне Джапарова – українська кримськотатарська політична та державна діячка, журналістка, перша заступниця міністра закордонних справ України у 2020-2024 роках, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні з 22 лютого 2024 року.

Песик поїхав у новий дім, де зміг переключити свою увагу. Тепер його звати Джанкой. “Він живе в приватному будинку в Київській області та продовжує бігати свої кілометри, тільки вже в спокійному режимі, без надриву, по території великого двору разом із новим хвостатим другом Кримом, врятованим з Бахмута. Оточений турботою та любов’ю, песик вже не намагається втекти та живе поруч зі своєю Людиною”, – резюмували в URSA.

Нагадаємо, що волонтерське об’єднання клубу мікрорайону Трубайлівка два роки плете маскувальні сітки на фронт. З чого все починалось, хто допомагає, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору