ГРОШІ

На сесії міськради Переяслава виділили 2,8 мільйона на поточний ремонт доріг

На сесії у Переяславі на благоустрій намагалися виділити 4,3 мільйона гривень. Вийшло трохи менше.

На сесії міської ради Переяслава 18 квітня депутати проголосували за виділення із бюджету громади 2 мільйонів гривень на проведення поточного ремонту доріг та 800 тисяч гривень для придбання щебеню для посипки доріг. Про це повідомляє Інформатор.

Розпорядником коштів буде відділ капітального будівництва та ЖКГ. Ці видатки стали можливими за рахунок перевиконання плану доходів.

Начальник відділу капбудівництва та ЖКГ Олександр Вітківський розповів, що за 2 мільйони робитимуть ямковий ремонт на вулицях, де це необхідно, а закуплений щебінь використають для підсипки дороги на вулиці Гімназійній, яка в поганому стані після ремонту каналізаційних мереж, та інших доріг громади.

Читайте також:

У цьому ж блоці міська рада пропонувала виділити 1 мільйон гривень на “забезпечення в належному технічному стані об’єктів дорожнього господарства” та 500 тисяч гривень на “збереження та утримання на належному рівні зеленої зони населеного пункту та поліпшення його екологічних умов”.

Депутатка Аліна Римар попросила Олександра Вітківського пояснити, на що конкретно передбачаються ці гроші. “Ці півтора мільйона підуть на виконання робіт із благоустрою, зокрема, виривання амброзії з корінням, знищення бур’янів, виділення сухостійних дерев та чагарників, ліквідацію стихійних звалищ”, – відповів він.

Римар двічі попросила міського голову Вячеслава Саулка поставити на голосування окремо виділення 2,8 мільйона на дороги та окремо 1,5 мільйона на благоустрій. Після другої вимоги та нагадування про Закон України він це все ж зробив. Спочатку достатньої кількості голосів не набрав жоден із варіантів. Утім депутати повернулись до розгляду питання і все ж проголосували за 2,8 мільйона.

Далі – кілька фото доріг у центрі Переяслава:

Нагадаємо, що у Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького висаджують ще пів сотні сакур. Деталі – тут.

Віталій Усик

Фото: Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору