ЖИТТЯ

У Переяславі на Богдана Хмельницького висаджують ще пів сотні сакур

У Переяславі комунальники висаджують сакури. Їх придбали благодійники.

22 квітня зранку працівники ВУКГ на вулиці Богдана Хмельницького у Переяславі розпочали висаджувати сакури сорту Kanzan. Ще понад пів сотні дерев ростимуть вздовж тротуару від магазину “Валерія” практично до Борисоглібської площі – саме напроти алеї сакур, висадженої торік. Про це повідомляє Інформатор.

Міський голова Переяслава В’ячеслав Саулко у Facebook розповів, що ці сакури придбали коштом благодійників, які не захотіли озвучувати свої прізвища на загал: “Хочу наголосити, що жодної копійки з бюджету громади не витрачено. Працюємо далі, не втомлюємось, гуртуємось. Робимо все, щоб Переяславська громада розвивалась та була привабливою”.

Рівно рік тому 61 сакуру висадили на вулиці Богдана Хмельницького. З міського бюджету витратили на це 381 тисячу гривень. Тоді міська влада без узгодження із депутатами та громадськістю вирішила закупити саме ці дерева. Тож виникла конфліктна ситуація, резонанс від якої сягнув чи не всієї України. Відтоді алею у соцмережах прозвали “алеєю сакур Саулка”.

Нагадуємо, що на квітневій сесії із міського бюджету Переяслава виділили понад 3,5 мільйона гривень на ЗСУ. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору