ЖИТТЯ

На Київщині проводитимуть забіги до Дня пам’яті захисників: як зареєструватися

На Київщині проведуть забіг на підтримку загиблих захисників. Як взяти участь?

У суботу, 31 серпня, у кожній територіальній громаді Київщини проведуть патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Його присвятять до Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня, починаючи з 2018 року. Про це повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Інформатор.

Кожен охочий із 3 липня може зареєструватися та долучитися до патріотичного забігу за посиланням.

Реєстрація триватиме до 13 серпня. Кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом героя з тегами #БіжуЗаГероя2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

Також ім’я загиблого захисника чи захисниці можна обрати на тематичних сторінках пам’яті: https://memorybook.org.ua/, https://ukraine-memorial.org/https://www.victims.memorial/https://maidanmuseum.org/uk/storinka/nebesna-sotnya-0.

“Забіг будуть проводити всі сільські, селищні та міські ради. В одній з громад також пройде обласний забіг. Точну адресу повідомимо трохи згодом”, – повідомив перший заступник голови КОВА Микола Бойко.

Забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” започаткував батько загиблого у російсько-українській війні “кіборга” Олексія Дурмасенка – Олег Дурмасенко разом із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Забіг є одним з форматів вшанування подвигу тих, хто, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, віддав найцінніше – життя. Взявши участь у такому забігу, українці можуть вкотре висловити подяку рідним полеглих героїв.

У повідомленні зазначили, що минулого року під час проведення забігу в Київській області зареєстрували рекордну кількість охочих вшанувати пам’ять захисників і захисниць. А у 2022 році захід набув широкої міжнародної підтримки – бігали у США, Нідерландах, Грузії та багатьох інших країнах. Загалом долучилось понад 7 тисяч людей.

Нагадаємо, що торік у Переяславі пів сотні людей пробігли у пам’ять про загиблих захисників. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору