ЖИТТЯ

У Переяславі пів сотні людей пробігли у пам’ять про загиблих захисників

У Переяславі вшанували воїнів, які загинули на війні. Всі охочі долучилися до всеукраїнського забігу.

28 серпня у Переяславі провели всеукраїнський забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Взяли участь близько пів сотні людей, зокрема, педагоги, батьки і вихованці Будинку художньої творчості для дітей, юнацтва та молоді, які, власне, і органзовували цей захід у нашому місті. Про це повідомили на сайті міської ради Переяслава, передає Інформатор.

Стартували активісти від Алеї Героїв. Кожен міг обрати маршрут із трьох запропонованих дистанцій – 2, 5 та 10 кілометрів – та ім’я Героя, за якого біжить. Після пробіжки учасники мали поділитися у соцмережах фото або відео про забіг під хештегом #БіжуЗаГероя_2023 і #забіг2023.

Такі старти відбуваються регулярно з 2018 року й присвячені вони Дню пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня. Цю акцію започаткував батько загиблого на російсько-українській війні кіборга Олексія Дурмасенка разом із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Забіг є одним з форматів вшанування подвигу тих, хто віддав життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Він уже набув статусу міжнародного. Цьогоріч проводиться вшосте.

Нагадаємо, що Дмитро Дадак із Переяслава навчає англійської мови боксера Олександра Усика. Більше про це – за посиланням.

Фото: сайт міської ради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору