ЖИТТЯ

Дмитро Дадак із Переяслава навчає англійської мови боксера Олександра Усика

Бачили хлопця, який стояв біля Усика під час флеш-інтерв’ю після бою з Дюбуа? То Дмитро Дадак із Переяслава.

Вночі 27 серпня у польському Вроцлаві український боксер Олександр Усик нокаутом у дев’ятому раунді переміг британця Даніеля Дюбуа. Таким чином він захистив титули чемпіона світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring. Після бою учасники поєдинку традиційно дали флеш-інтерв’ю прямо на рингу. Поруч із Усиком, коли він відповідав на запитання, стояв та інколи дещо допомагав Дмитро Дадак із Переяслава. Інформатор пояснює, як він там опинився.

Після інтерв’ю, у якому Олександр Усик спілкувався англійською та без перекладача, журналістка позитивно відзначила його мову. Особливо на це стали зважати після одного з боїв у 2018 році, коли на запитання “Як ти почуваєшся?” (Нow do you feel?), боксер відповів: “I’m feel! I’m very feel”. Тоді ця фраза буквально стала мемом, над якою і сам Усик любив посміятися. Цього ж разу він подякував та відповів, що його анлійська покращилася завдяки Дмитрові. “Це мій вчитель”, – сказав український чемпіон.

Дмитро Дадак – відомий у своїй сфері викладач англійської мови. Як зазначив на своїй сторінці у Instagram, навчає зірок та тисячі українців запатентованою методикою. Активно веде соцмережі, зокрема у Instagram має 130 тисяч підписників. Про співпрацю з Усиком опублікував окремий пост 29 липня:

“Я захоплююсь @usykaa (Олександром Усиком – ред.) вже 8 років. Він – є нереальним прикладом, як треба вірити в себе, в Бога, йти до цілей, пахать, як коняка, щоб бути номером 1. Памʼятаю, як років 4 тому вдома з другом дивився його бій і тоді НАВІТЬ В ДУМКАХ НЕ БУЛО, що колись буду товаришувати/працювати з ним. Час йшов, я слідкував, дивився інтерв’ю, вболівав. Якраз 4 роки тому я створив інстаграм та почав його розвивати. Через 2 роки, памʼятаю, як дивився інтерв’ю Саші в @raminalalala (Раміни Есхакзай – ред.) і, як зараз памʼятаю свою думку: “Як би круто було його навчити англійської. Таа… як це взагалі можливо… це ж нереально. Зірка світового масштабу, де він, а де я”.

Через рік ми почали працювати онлайн, зробили проміжковий прогрес, але онлайн навчання не спрацювало у випадку Саші і ми припинили співпрацю на невизначений термін, але домовились, що пізніше продовжимо. (Про те, як ми вийшли один на одного – окрема історія, розповім пізніше).

Майже рік ми не були на звʼязку і 23 червня мені приходить пропозиція від Саші приїхати в тренувальний табір та серйозно вивчати англійську, адже, коли я буду на місці, нам вже діватись немає куди. Я прийняв цю пропозицію і вирушив виконувати задачу.

Зараз я тут, працюємо вже майже 2 тижні, тримаємо курс на крутий результат. Познайомився з командою Усика, з іншими класними боксерами з усього світу. Уявіть, мені, як фанату боксу потрапити просто в середину найкращої команди з боксу в світі, дивитись, як тренується один з найкращих боксерів в світі…

Завдяки англійській я познайомився зі своїм прикладом для наслідування, якого навіть ніколи не розраховував побачити. Це не було б так хвилююче, якби це була якась інша популярна людина. А це й популярна людина й людина, з якої я беру приклад і вболіваю давно.

Англійська – це можливість. Тільки вивчіть її і будете в шоці, які можливості вона дасть. Для кожного вони будуть – різні, але вони ТОЧНО БУДУТЬ. Слава Богу, що в свій час я схаменувся та почав вчити”.

У 2021 році в інтерв’ю виданню Переяслав.City Дмитро Дадак розповідав, як захопився англійською мовою: “Я був двієчником, відпочивав на задній парті, мене не цікавив жоден предмет. Спочатку вчителі скаржилися моїм батькам, а потім махнули рукою й залишили в спокої. Всі, крім однієї вчительки. Світлана Миколаївна Овсяннікова, викладачка англійської мови в сьомій школі, постійно діймала мене, стверджуючи, що я маю задатки, відчуваю мову, тож маю розвивати свої здібності”. За словами Дмитра, в університеті викладач Валерій Савчук став взірцем філігранної вимови для нього, найкращої, яку йому доводилося чути. А згодом виявилося, що шкільна вчителька Світлана Миколаївна, яка розгледіла потенціал у Діми, навчала і Валерія Івановича.

Про що говорив Олександр Усик під час інтерв’ю?

Як повідомляє “Суспільне спорт”, одразу після бою Олександр Усик в рингу дав коментар, в якому розповів про свої емоції. “Я почуваюся добре. Дуже дякую за підтримку, присвячую цей поєдинок моїй Україні і Збройним силам України, а також команді, сім’ї та дітям. Слава Богу за все та слава Україні!”, – сказав Олександр.

Одним з факторів на користь Дюбуа перед боєм називали силу його удару. Про це запитали Усика, але він відзначив лише одну частину тіла, що “постраждала” від Дюбуа. “Я не відчув його потужності. Лише мої яєчка відчули”, – віджартувався українець. Усик мав на увазі епізод у п’ятому раунді, коли суддя зарахував удар Дюбуа як удар нижче пояса. Українець у той момент опустився на ринг, та нокдаун не відраховували через класифікацію удару “нижче пояса”. Команда Дюбуа не погодилася з таким рішенням судді і назвала уже після бою цю зупинку “пограбуванням”, а сам удар “чистим”.

Окрім того, Олександра Усика запитали про бажаного наступного суперника і потенційний бій за звання абсолютного чемпіона світу проти Тайсона Ф’юрі. “Я готовий боксувати з Ф’юрі хоч завтра, я готовий. У наступному бою, я готовий боксувати з ним. Але чи готовий Тайсон, я не знаю”, – сказав Усик.

Також його запитали про обов’язкового претендента на чемпіонський пояс Філіпа Хрговича. Адже хорват не планує відтерміновувати свій бій з Усиком, якщо українцеві не вдасться організувати бій проти Ф’юрі. “Чи буде наступним Хргович? Я зараз хочу відпочити. Це питання до мого промоутера та менеджера. Я тепер буду відпочивати, буду спати та їсти, а також пити мінеральну воду”, – резюмував українець.

Нагадаємо, що 26 серпня у Переяславі провели традиційний Кубок Куклера із мініфутболу. Вдруге поспіль перемогу здобула Семенівка.

Підготував Віталій Усик

Фото: скріншот із трансляції Megogo (Дмитро Дадак праворуч)

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору